Казанлък
 
Севт Ауто

Безопасно ли е да шофирате с залепена гума?

В по-голямата си част правилно закърпената гума трябва да ви позволява да шофирате безопасно за дълъг период от време. Все пак има някои опасения. Ето някои неща, които трябва да знаете за шофирането с лепенка на гумите:

Ако сте имали спаднала гума повече от няколкостотин ярда, има вероятност страничната стена на гумата ви да се повреди. Ако това се случи, страничните стени могат да се трият в себе си и да се повредят. Това увреждане се показва чрез износване на лентата около гумата, която е мека на допир. Ако забележите това, не вкарвайте въздух в гумата. Ако поставите въздушно налягане в гума с повредена странична стена, има потенциал гумата да гръмне. Това може да ви нарани много тежко.

Вашето превозно средство може да се управлява с закърпена гума, ако гумата е била професионално фиксирана от механик. Механикът знае как да спре теча и ще търси евентуални повреди на страничната стена. Ако гумата се повреди след ремонт, механикът ще ви посъветва да смените гумата. След като механикът закърпи гумата, те трябва да ви посъветват колко дълго можете да шофирате върху залепената си гума.

Шофирането с залепена гума може да се извърши за определен период от време, ако гумата е била професионално фиксирана от механик. Ако гумата ви има повреда на страничната стена, важно е да не вкарвате въздух в гумата, тъй като това може да доведе до гръмване. Ако усетите спаднала гума, дръпнете се отстрани на пътя и се свържете с механик веднага или инсталирайте резервна гума. Ако някога усетите, че има нещо нередно с залепената ви гума, не забравяйте да проверите тази гума веднага.