Казанлък
 
Севт Ауто

Защо някои автомобили имат много миризливи изгорели газове?

Миризливите изгорели газове на автомобила означават, че нещо се обърква. Това може да тече течности, неизправен каталитичен преобразувател или дисбалансирана смес въздух / гориво.

Повечето автомобили имат минимална миризма на изгорелите си газове. Това е благодарение до голяма степен на каталитичния конвертор. Въпреки това, някои автомобили изглежда имат наистина миризливи изгорели газове поради редица различни причини (в зависимост от въпросната миризма).

Изгаряне на масло

Ако двигателят гори масло (поради изтичащи уплътнения), тогава определено ще забележите, че автомобилът наистина има миризливи изгорели газове. Можете също така да забележите, че той създава дим от изпускателната тръба (синкав цвят).

Неизправен каталитичен преобразувател

Някога карахте ли и изведнъж миришете на гнили яйца? Ако е така, вие сте зад (или до) кола с отказал или повреден каталитичен конвертор. Сярата се намира в бензина и в процеса на горене се превръща в сероводород. Каталитичният конвертор обаче го превръща в серен диоксид. Това изобщо няма мирис.

Изгорял антифриз (горещ и сладък)

Ако това, което миришете, е нещо „горещо и сладко“, това вероятно е охлаждащата течност на двигателя. Има много начини това да се случи. Изтичането на щифт в маркуча на охлаждащата течност може да разпръсне антифриз върху горещ компонент на двигателя, който изпарява охлаждащата течност и създава тази миризма. Освен това може да замърси масло и да изгори в двигателя по този начин.

Това е дизел

Дизеловият ауспух мирише много по-силно от ауспуха от бензинов двигател. Също така ще забележите, че ауспухът е по-тъмен, особено при големи камиони с мощни дизелови двигатели.

бензин

Ако ауспухът мирише на бензин, това е знак, че сместа въздух / гориво е зле в двигателя и се добавя твърде много гориво към твърде малко кислород.

Ако забележите, че някой от тези миризми идва от ауспуха, трябва да поставите диагнозата на проблема възможно най-скоро. Ако забележите, че в кабината има силна миризма на отработени газове, трябва също така да го диагностицирате и да поправите бързо. Това е знак, че вашата изпускателна система е повредена. Дръжте прозорците надолу, за да предотвратите натрупването на въглероден окис в кабината.