Казанлък
 
Севт Ауто

Каква е причината за износване на свещите

Без работещи свещи, двигателят ви няма да работи. Ако дори само едина се провали, промяната във функционалността ще бъде много забележима. Двигателят ви ще работи грубо на празен ход. Свещите се износват с течение на времето, въпреки че действителният им живот варира в зависимост от състоянието на вашия двигател и вашите навици на шофиране.

Фактори на износване на запалителни свещи

Има няколко фактора, които играят роля за здравето на запалителните свещи, но най-честата причина да се износят е, че те са просто стари. За да разберете това, трябва да знаете малко повече за това как работят свещите.

Когато вашият алтернатор генерира електричество, той се изпраща през системата за запалване, надолу по проводниците на свещта и до всяка отделна свещ. След това те създават електрически дъги на електродите. С времето те се износват.

Това се случва при нормален, правилно поддържан двигател. Има и други фактори, които могат да намалят живота на свеща (всички свещи в крайна сметка се износват; въпрос е само кога).

Повреда от прегряване: Прегряването на свещи може да доведе до износване на електрода. Предварителното запалване от неправилно включен двигател може да причини това, както и неправилно съотношение въздух / гориво.

Замърсяване с масло: Ако маслото проникне върху запалителната свещ, то ще изкриви върха. Това създава повреди и допълнително износване (проникването на масло в горивната камера е нещо, което се случва с течение на времето, когато уплътненията започнат да се провалят).

Въглерод: Натрупването на въглерод на върха също може да причини преждевременна повреда. Това може да се случи поради мръсни инжектори, запушен въздушен филтър и много други причини.

Както можете да видите, има редица различни фактори, които влияят кога свещите ви ще се провалят и точно колко ще използвате от тях.