Казанлък
 
Севт Ауто

Какви са основните причините за автоклиматика и парното да не работят

Въпреки че и отоплението, и AC са свързани до известна степен в колата, те всъщност са отделни системи. Парното на колата ви използва загрята охлаждаща течност за двигателя, за да затопли въздуха, който се издухва в кабината, докато климатикът използва компресор, задвижван от двигателя, комбиниран с тръби за високо налягане и ниско налягане, специален хладилен агент и много други компоненти.

Потенциални проблеми с HVAC системата на вашия автомобил
Потенциалните проблеми тук варират дали отоплението ви е спряло или системата на климатика на вашия автомобил е в дефект.

Най-честите причини отоплителната система да не работи включва следните:

Ниска охлаждаща течност
Въздух в охладителната система
Неработещ термостат


Потенциалните проблеми със системата А/С са различни и включват:

Нисък хладилен агент (като цяло ще духа хладно, но не студено)
Повреден компресор
Повредена съединител на компресора
Повреден разширителен клапан
Повреден изпарител
Износен или не опънат ремък (необходим за работа на компресора и съединителя)
Както можете да видите, и двете системи са много различни. Ако обаче имате проблеми с контролите на HVAC, тогава е възможно един и същ проблем да попречи на работата на вашия климатик и парно. Например, неработещ двигател на вентилатора няма да може да издухва въздух в кабината. Неизправният превключвател на вентилатора ще направи невъзможно регулирането на скоростта на вентилатора. Има редица други потенциални проблеми, вариращи от неуспешно реле до издухан предпазител до късо в окабеляването.