Казанлък
 
Севт Ауто

Как да демонтирам акумулатора

За да свалите автомобилна батерия, ще ви трябват работни ръкавици, защитни очила и основни ръчни инструменти.

Акумулаторът на вашия автомобил е важна част от работата на вашия автомобил, въпреки факта, че той всъщност не се използва, след като колата ви работи и се движи надолу по пътя. Той стартира всички процеси на вашия автомобил в движение, когато завъртите ключа, а също така захранва електрически компоненти, когато автомобилът ви е изключен и паркиран. В по-голямата си част не е необходимо да обмисляте много акумулатора на колата си, но има моменти, когато трябва да я премахнете. За щастие това обикновено е проста задача, която може да се извърши самостоятелно с основни инструменти, които вероятно имате под ръка.

Има две основни причини, поради които може да се наложи да премахнете акумулатора на колата си: да я смените или да проверите ефикасността. И в двата случая основният процес е един и същ. Въпреки че батериите имат различни степени на мощност, единственото нещо, което може да варира в етапите на отстраняване, е свързано с вида на клемите, които конкретната батерия притежава.

Съвети за подготовка и безопасност

Тъй като акумулаторите поддържат достатъчно заряд, винаги носете изолирани работни ръкавици за защита. Разумно е също да носите предпазни очила, защото винаги има възможност някои от корозивните агенти вътре в батерията да изтекат. Независимо от какъв тип акумулатор разполага колата ви, изключете колата си преди да се опитате да я отстраните, защото корозивните агенти вътре в акумулатора също са запалими и работещото превозно средство може да предизвика искра. След като тези мерки за безопасност са въведени и инструментите, описани по-долу, са събрани, вие сте готови да извадите акумулатора.

Въпреки че действителният процес за премахване на автомобилна батерия е доста лесен, има и други неща, които можете да направите, за да си осигурите безопасността, както и някои общи съвети, които трябва да имате предвид:

Съвет 1: Помислете да използвате щипки или друга форма на задържане, за да държите всеки от кабелите на батерията на правилното им място, докато изваждате батерията. Това не им позволява да докосват и създават искри, които потенциално биха могли да запалят запалимото съдържание на вашата батерия.

Съвет 2: Покрийте с кърпа. Освен това можете да покриете положителния край на кабела с кърпа, след като го отстраните, за да предотвратите всякакъв контакт метал-метал, предпазвайки електрическите си системи и себе си от нараняване.

Съвет 3: Отстранете бижутата. Извадете всички бижута, преди да опитате да премахнете батерията. Метални бижута като колиета, часовници или гривни могат случайно да влязат в контакт с батерията и да причинят опасен шок.

Съвет 4: Работете в добре проветриво място. Работете във външна среда или в добре вентилиран гараж, за да предотвратите излагането на вредни газове.