Казанлък
 
Севт Ауто

Как да добавим масло към колата

Добавянето на масло е прост, безболезнен процес. За да разберете как работи, трябва да знаете, че маслото работи в затворена система и се съхранява в масления съд. Картера за масло съдържа по голямата част от него в зависимост от колата. Когато двигателят стартира, маслената помпа изсмуква масло от масления съд през тръбата за вземане и след това преминава през масления филтър, където се отстраняват всякакви замърсявания и отломки.

След това циркулира в целия двигател през канали, накрая се насочва обратно към картера, за да започне цикъла отново.

Винаги трябва да проверявате маслото си, преди да добавите ново масло. Ако щеката показва ниско отчитане на маслото, ще трябва да добавите малко масло в колата.

Ето как да добавите масло в колата си:

Уверете се, че сте използвали масло, което се препоръчва в ръководството на собственика.

Определете вискозитета на маслото, което ще използвате

Определете рейтинга – A „WW“ в класацията означава, че маслото е било тествано при по-студени (зимни) температури. Маслата, които нямат „W“, се тестват само при стандартна работна температура на двигателя.

Забележка: По-голямата част от маслата днес са многостепенни, което основно означава, че маслото попада в две степени на вискозитет, например 10w-40.

Налейте маслото – ако щеката е измерена под линията „Addd“, трябва да налеете поне половината от литър масло. Можете да използвате фуния или да я излеете директно в дупката. Избягвайте разливането на масло по двигателя, тъй като то ще мирише, докато изгаря, и не забравяйте да избършете всякакви разливи с кърпа.

Съвет: Препълването на вашия двигател с масло може да повреди двигателя, така че най-добрият метод е да добавите малко масло и след това да проверите отново нивата на маслото, преди да добавите още.

Проверете отново нивото на маслото с помощта на щеката – ако нивото на маслото все още е под „Add“ индикатора, добавете останалата част от маслото и проверете отново нивото. Когато нивото на маслото е близо до нивото „Пълно“, вие сте готови.

Завинтете отново капачката на двигателя за масло – Проверете дали капачката на маслото е правилно завинтена и е закрепена и след това затворете капака.

Вашият автомобил вече е пълен с масло и е готов за движение.

Проверете отново нивата на маслото си за приблизително 30 дни.

Ако по някаква причина не ви е приятно да работите с автомобила си, един от нашите сертифицираните механици ще се радва да провери нивата на течността на вашето превозно средство и да добави или смени маслото във вашия кола.