Казанлък
 
Севт Ауто

Как да направим резервен ключ на колата

Ключът не функционира. Понякога ключът се износва. Той може също така да се сцепи или да се огъне, което го прави безполезен. Някои по-високотехнологични ключове може да са изрязани с лазер или да имат безжични кодове, които колата сканира. Въпреки че това е чудесно за сигурност, повреждането на тези кодове може да направи иначе финия ключ безполезен. Нараства и проблемът с разбито дистанционно вградено във функциониращ ключ. Ключът може да се използва за заключване и отключване на вратите и включване на автомобила, но неправилното функциониране на дистанционното намалява удобството. Винаги първо проверявайте батерията в дистанционното, за да видите дали това е проблемът. От съображения за сигурност всички проблеми с ключовете или ключалките трябва да бъдат решени незабавно.

5 стъпки, за да получите ключ за замяна на вашия автомобил

  1. Първо, вземете идентификационния номер на автомобила (VIN) т.е. шаси ношера от табло или отвора на двигателя на колата. Обърнете внимание на точната марка, модел и година на превозното средство.
  2. Свържете се с ключар. По-старите автомобили, особено тези, направени от не луксозни производители, имат най-лесните ключове за подмяна. Обаждането до местния авто ключар може да реши целия проблем в много случаи. Освен това, ключарят може да ви спести много пари в сравнение с автокъща. Ако обаче ключът е от по-модерен автомобил, формата може да е твърде сложна за местен ключар или може да се наложи да бъде програмирана да работи с определено превозно средство. Някои ключари са способни да заменят ключове за програмиране, но много от тях не могат да имитират кода с лазерно изрязване върху ключа.
  3. Накарайте ключар да направи ключа и дилър да го програмира. Ако ключар може да направи новия ключ, но не го програмира, занесете го в дилъра за тази последна стъпка. Модулът, който трябва да бъде програмиран, може да бъде много скъп чрез дилъра, така че не забравяйте да проучите други опции.
  4. Ако ключът е много сложен, накарайте автокъщата да го смени. Ако никоя от горните опции не става, вероятно имате ключ със сложни функции за целите на сигурността. Замяната може да се предлага само от производителя, а поръчката на ключа може да отнеме седмица или две. Ако случаят е такъв, отидете до дилъра, в който е купена колата, и вижте дали гаранцията ще покрие разходите, или дали автокъщата ще предостави отстъпка, за да задоволи клиента си.
  5. Помислете за цена срещу надеждност. Днес много автомобили използват устройства за въвеждане без ключ – и те почти не приличат на действителен ключ. Ако не са някои от горните проблеми, тогава е необходимо да поръчате нов ключ за кола. Понякога те струват малко за закупуване онлайн, но преминаването през автокъща е по-сигурен залог. Можете дори да програмирате определени ключове сами, у дома. Други трябва да бъдат програмирани от професионалист. В някои случаи ключът се програмира във фабриката и след това се изпраща на клиента, но това е само при няколко производители от висок клас. Подмяната на ключове за автомобил може да бъде скъпа, така че бъдете подготвени. Винаги се старайте да минавате през ключар, когато е възможно. Изследването на цените преди време може да спести неудовлетвореност по пътя.