Казанлък
 
Севт Ауто

Как да подготвя колата си за лятото?

Следвайте тези съвети, за да осигурите оптимално благосъстояние на вашия автомобил:

Климатик: Нека вашата климатична инсталация бъде проверена от квалифициран техник. По-новите модели имат въздушни филтри в кабината, които почистват въздуха, влизащ в отоплителната и климатичната система. Проверете ръководството за вашия автомобил за интервала на смяна.

Антифриз / охлаждаща система: Най-голямата причина за летните сривове е прегряването. Нивото, състоянието и концентрацията на охлаждащата течност трябва да се проверяват периодично и да се подменят, както е указано в ръководството ви.

Масло: Сменяйте маслото и масления филтър, както е указано в ръководството ви (на всеки 10 000 км), по-често ако правите чести кратки пътувания, продължителни пътувания с много багаж или теглете ремарке. Нека сертифициран механик да смени маслото и филтъра, за да елиминира всички допълнителни усложнения с вашия автомобил.

Производителност на двигателя: Сменете другите филтри на вашия автомобил, както е препоръчително, и по-често при прашни условия. Забележете проблеми с двигателя (твърдо стартиране, груб празен ход, забавяне, намалена мощност и т.н.). Проблемите с вашия автомобил се усилват от изключително студено или горещо време.

Чистачки на предното стъкло: Мръсното предно стъкло причинява умора на очите и може да представлява опасност за безопасността. Сменете износените пера и се уверете, че сте снабдени с много разтворител за миещо стъкло.

Гуми: Проверявайте налягането в гумите веднъж седмично, докато са студени за най-точно измерване. Не забравяйте да проверите и резервните си и се уверете, че крикът е в добро състояние. Проверете страничните стени за порязвания. Може да се нуждае от стенд, ако има неравномерно износване на протектора или ако автомобилът ви дърпа на една страна.

Спирачки: Спирачките трябва да се проверяват, както е препоръчано в ръководството ви, или по-рано, ако забележите пулсации, придърпвания, шумове или по-дълги спирачни разстояния. Малките проблеми със спирачките трябва да бъдат поправени незабавно, за да се гарантира постоянната безопасност на превозното средство. Накарайте опитен механик да смени спирачките на вашия автомобил, ако е необходимо, за да гарантира, че няма да възникнат сериозни проблеми в бъдеще.

Акумулатора : Акумулаторите могат да се провалят по всяко време на годината. Единственият точен начин да откриете слаба батерия е с професионално оборудване, така че посетете механика си, за да проверите акумулатора и кабелите си преди всяко пътуване по пътя.