Казанлък
 
Севт Ауто

Как да разбера че съединителя приплъзва

Колата се колебае преди да ускори: Това означава, че съединителят вероятно не доставя достатъчно усилване на задвижващите колела чрез трансмисията. Освен това може да откриете, че ако дърпате товар, нямате точно необходимата мощност. Това колебание може да е знак за приплъзващ съединител.

Мирис на изгоряло: Ако мислите, че ухаете на нещо горящо под капака, това може да е изтичащо масло или повредено окабеляване. Или може да означава, че съединителя е зле.

Съединителят е с малък свободен ход: Ако натиснете педала на съединителя и не е необходимо много да го изключите, вероятно е зле.

Оборотите са твърде високи: Често можете да диагностицирате проблеми със съединителя в ръчна скоростна кутия, като ускорявате на пътя. Вижте дали вашият двигател се нуждае от повече обороти, отколкото обикновено, за да достигне определена скорост. Това е още една индикация, че съединителят ви трябва да бъде сменен. Можете да го проверите и на паркинг. Спрете превозното средство, но оставете двигателя да работи и след това поставете колата на втора или трета предавка. Пуснете съединителя. Ако колата не гасне, оборотите се покачват и автомобилът остава на мястото си, имате приплъзгащ се съединител.