Казанлък
 
Севт Ауто

Как да размразите ключалките на вратите

Замръзналите брави на вратите са проблем. Не използвайте топла вода, за да фиксирате замразените брави на вратите. Една по-добра поправка е сешоар или обезмаслител

Не всеки има топъл гараж, за да паркира своята коласи. Основно неудобство, с което хората, които живеят в климат със студено време, се справят от време на време са замразени брави на вратите на колата. Температурите под нулата в комбинация с дъжд, лед и сняг могат да доведат до замръзване на вашите брави или вътрешно замръзване. Когато това се случи, ключът ви може да не успее да влезе в ключалката или да го завърти, за да отключи превозното средство. За автомобили с дистанционни брави тази функция може също да бъде деактивирана поради замръзналите брави.

И така, ако това се случи с вас – какво трябва да направите по въпроса? Отбелязано по-долу са няколко съвета какво да направите и по-важното; какво НЕ трябва да правите, когато усетите замръзнала брава на вратата.

Първо – какво да не правя

Нормалният процес обаче е, че ако нещо е студено и замръзнало, добавянето на топлина незабавно ще реши проблема. Въпреки това, с бравите на вратите, това всъщност може да предизвика обратен ефект. По-специално има две неща, които НЕ трябва да правите, за да разрешите замръзналото заключване на автомобила.

  • НЕ наливайте гореща вода над замръзналата брава на вратата НЕ използвайте пламък за нагряване на бравата на вратата. Въпреки че е възможно това да размрази ключалката в някои случаи, това може също да повреди ключалката и уплътненията, които обграждат ключалката. Топлата вода също може бързо да замръзне вътре в ключалката, особено при силен студ. Друго често срещано „бързо поправяне“, което собствениците на автомобили ще се опитват, е да се опита да принуди бравата да се отвори с други обекти. Можете в крайна сметка да счупите дръжка на вратата или други компоненти и да останете с още по-голям проблем. Стъпки за правилното отваряне на заключена замръзнала кола Има няколко неща, които бихте могли да направите, преди да се обадите на професионалния механик за смяна на замръзналия цилиндър за заключване на вратата. Един от най-лесните начини да влезете във вашия автомобил е да опитате друга врата. Голяма част от времето само една ключалка ще бъде замразена и можете да получите достъп до вътрешността на автомобила през пътническите или задните врати. Ако имате дистанционни брави на вратата и вратата на водача няма да се отвори, но други ще, тогава е вероятно само цилиндърът на вратата на водача да е замръзнал. В повечето случаи вратата, която е на приемния край на духащия сняг или лед, е тази, която ще замръзне. Ако сте вкъщи и не разполагате с обезмаслител, можете да използвате сешоар, за да загреете ключалката. След като ледът се стопи, ключалката ще се завърти. За да предотвратите замръзването на ключалките, можете да покриете автомобила, преди да вали или да вали сняг. Освен това избягвайте да миете колата си, когато температурата е достатъчно студена, за да замръзне водата, преди да изсъхне. Ако сте в ситуация, в която не можете да отключите вратата, свържете се с професионален механик или с вашата застрахователна компания. В много случаи застрахователните полици включват пътна помощ; което трябва да включва помощ за отключване на замръзнала врата.