Казанлък
 
Севт Ауто

Как да сменим превключвателя на осветлението в купето

Превключвателят на вътрешното осветление е това, което сигнализира светлината, разположена в купето, да се включи и да осигури светлината, необходима, за да видите какво правите, особено в тъмна нощ. Светлината на купето функционира чрез прекъсване на електрическия сигнал, който включва светлината, когато отворите врата.

В даден автомобил може да има няколко превключвателя, обикновено се определя от броя на входните врати към купето. Те могат да бъдат намерени и на някои задни врати на товарни автомобили на минивани и спортни превозни средства.

Въпреки че повечето от тези превключватели на светлината се намират предимно в крилото на вратата, те също могат да бъдат част от монтажа на ключалката на вратата. В тази статия ще се съсредоточим върху превключватели, разположени в крилото на вратата.

Намерете любезен превключвателя на светлината

Стъпка 1: Отворете вратата, която съответства на превключвателя, нуждаещ се от смяна.

Стъпка 2: Визуално проверете крилото на вратата за местоположението на превключвателя на крилото на вратата.

Сменете светлинния превключвател

Стъпка 1: Отстранете люлеещия болт на превключвателя на светлината. С помощта на отвертка или гнездо и тресчотка извадете винта, който държи превключвателя на лампата на място.

Поставете винта отстрани на място, на което няма да се изгубите.

Стъпка 2. Внимателно издърпайте превключвателя на лампата от вдлъбнатината, в която седи.

Внимавайте да не пренасочите конектора или проводника, който се включва към гърба на превключвателя.

Стъпка 3: Изключете електрическия конектор от задната страна на превключвателя на светлината.

Някои конектори могат да бъдат освободени на ръка, докато други може да изискват използването на малка отвертка, за да извадите внимателно конектора далеч от превключвателя.

Предупреждение: След като превключвателят на осветлението е изключен, не позволявайте окабеляването и / или електрическия щепсел да паднат обратно в вдлъбнатината. Малко парче лента може да се използва за залепване на окабеляването или съединителя към крилото на вратата, така че да не падна обратно в отвора.


Стъпка 4: Визуално проверете дали запалващият светлинен превключвател има същите размери като стария.

Също така, гледайте, че височината изглежда същата и се уверете, че конекторът на превключвателя за смяна съвпада с този на стария превключвател и че щифтовете са в същата конфигурация.

Стъпка 5: Свържете лампата за включване на лампата в конектор за окабеляване. Включете подмяната в електрическия конектор.

Проверете функцията за превключване на превключвателя на светлината

Стъпка 1: Проверете функцията за подмяна на любезния превключвател на светлината. По-лесно е да проверите функцията на превключвателя на лампата, преди да я инсталирате обратно в крилото на вратата.

При всички останали врати, просто натиснете буталото на превключвателя и проверете дали светлината угасва.

Стъпка 2: Инсталирайте превключвателя на светлината. Поставете отново превключвателя на осветлението обратно в вдлъбнатината му, докато не съвпадне с панела.

След като седнете назад в правилното си положение, поставете отново болта и го затегнете, докато се закрепи.

Стъпка 3: Проверете за правилното поставяне. Отделете малко време, за да се уверите, че инсталираната височина е правилна. Внимателно затворете вратата.

Натиснете здраво на вратата, докато обръщате внимание, че няма необичайна устойчивост на фиксиране.

Предупреждение: Ако изглежда, че има по-голямо съпротивление при затваряне на вратата от нормалното, това може да е знак, че превключвателят на светлината не е напълно поставен или че е грешният ключ. Опитът да накарате вратата да се затвори може да доведе до повреда на превключвателя на лампата.
Работата е завършена след като вратата се затвори с нормално количество усилия и работата на превключвателя на осветлението е проверена. Ако в който и да е момент се почувствате неуверени, свържете се с един от сертифицираните техници, за да дойде до вашия дом или място на работа, за да извърши замяната.