Казанлък
 
Севт Ауто

Как да смените крушка на фаровете за мъгла

Фаровете за мъгла имат дефектирала крушка винаги, когато светлините са затъмнени или трептящи и когато светлините угаснат напълно.


Фаровете за мъгла са видове помощно осветление. Те могат да бъдат фабрично инсталирани или закупени от човек и инсталирани на превозно средство като добавка. Има безброй различни видове и конфигурации за фарове за мъгла и фарове.

Първоначално фаровете за мъгла са били предназначени да подпомагат зрението, когато има мъгла. Поради тази причина повечето производители обикновено монтират фаровете за мъгла в предната броня или в долната част на предната част. Обикновено мъглата е по-малко гъста, колкото по-близо е до земята. Това е най-голямата причина фаровете за мъгла обикновено се монтират по-ниско в предната част на колата, отколкото другите светлини. Светлината е в състояние да проникне в по-малко гъстата мъгла на по-ниското ниво и е в състояние да прокара лъча си много по-далеч.

Зрителното поле за светлините за шофиране е особено удобно, когато шофирате в по-селски райони, където има висока концентрация на диви животни. Разширеното зрително поле, предлагано от светлините за шофиране, помага да се даде малко повече време, когато става дума за избягване на тези опасности.

Фаровете за мъгла и обикновено се монтират на превозно средство по един от двата начина. Те могат да бъдат монтирани директно в предната броня или по-ниска преграда, която се среща най-често в заводските инсталации, или могат да бъдат самостоятелен монтаж, който най-често се намира в инсталациите за следпродажба. Някои от симптомите, при които светлините за мъгла може да се наложи да бъдат заменени, когато забележите трептене или затъмнение или когато светлините изобщо не се включват.

Тъй като технологията е това, което е днес, животът на крушките значително се подобри през годините. С това казано, те все още няма да продължат завинаги и в крайна сметка ще трябва да бъдат заменени. Тази статия ще обхване най-често срещаните начини за смяна на крушките за мъгла.

Смяна крушки за мъгла или крушки, интегрирани в предната броня


Стъпка 1: Идентифицирайте крушка, която се нуждае от подмяна. Включете фаровете за мъгла.

Може да се наложи да завъртите ключа за запалване в положение „2“, преди да светнат светлините. Разходете се до предната част на автомобила и отбележете коя светлина трябва да бъде сменена.

Стъпка 2: Извадете крушката от задната страна на корпуса.

Може да се наложи да стигнете до крушката от отгоре в отвора на двигателя или отдолу, в зависимост от това коя крушка се сменя и нейното монтажно положение. Внимателно завъртете крушката ¼ до ½ завъртане, обратно на часовниковата стрелка и внимателно издърпайте, за да отделите крушката от корпуса.

Стъпка 3: Изключете електрическия конектор от крушката. Обикновено това се осъществява чрез стискане и леко издърпване на тапата от крушката.

Стъпка 4: Проверете дали крушката е правилна.

Сравнете го с извадената крушка, за да сте сигурни. Повечето крушки ще имат номер на модел или тип около основата си.

Стъпка 5: Инсталирайте резервната крушка в корпуса. Обикновено е по-лесно да поставите крушката обратно в корпуса, преди да включите електрическия конектор обратно в крушката.

Забележка: Фаровете за мъгла и задействащите крушки обикновено могат да бъдат инсталирани само в една определена ориентация. Крушките могат да се подредят само по един начин, преди да успеете да го завъртите ¼ до ½, за да го заключите на място.

Предупреждение: Халогенните крушки работят при много високи температури. Много е важно да не докосвате стъклото върху крушката, тъй като това ще остави мазнина от ръката ви върху стъклото, което ще причини „гореща точка“ и крушката ще изгори преждевременно. Ако се осъществи контакт, почистете с алкохол или друг подходящ обезмаслител. Оставете крушката да изсъхне напълно и след това инсталирайте отново.

Стъпка 6: Включете електрическия конектор обратно в крушката, като обърнете внимание, че ориентацията е правилна и конекторът напълно седи точно.

Стъпка 7: Проверете функцията на крушката. Завъртете ключа за запалване в положение 2.

Включете фаровете за мъгла или шофиране. Отидете отпред на превозното средство и проверете дали резервната крушка работи.

Стъпка 8: Инсталирайте всичко отстранено по време на процеса на разглобяване. След като подмяната е успешна, инсталирайте отново всичко, което е било премахнато, за да получите достъп до светлината за мъгла.