Казанлък
 
Севт Ауто

Ключалката на Mercedes-Benz не работи?

Първото нещо, което трябва да направите, е да смените безжичната дистанционна батерия. Предполагаме, че вече сте го направили. Вашият Mercedes FOB бутон не работи след смяната на батерията? Тази статия ще ви помогне да отстранявате проблеми, при които ключът на Mercedes не работи или вече не отключва / заключва врати или багажника. В повечето случаи ключът може да стартира колата, но не работи като дистанционно за въвеждане на ключове. Най-общо казано, когато ключалката на Mercedes не работи, това е така, защото или защото ключът е дефектен, или модулът All Activity (AAM) не разпознава ключовия сигнал, или не получава сигнал поради проблем с антената.
Ако имате нужда от резервна батерия, обърнете внимание, че Mercedes-Benz използва тип батерии тип CR2025.
Често срещани проблеми с ключовете на Mercedes
Ключалката на Mercedes не работи след смяна на батериятаДистанционното управление на Мерцедес вече не работиДистанционното управление без ключ не заключва / отключва автомобилаКлючалката на Mercedes няма да отключи вратитеПаник бутон не работиОтключването на багажника не работи
Отстраняване на неизправности / Възможна корекция
Стъпка 1: Проверете дистанционнотоУверете се, че имате нови батерии в ключа на вашия ключ. След това внимателно погледнете вашия ключ на Mercedes-Benz. Когато натискате бутона на ключа, трябва да видите малка червена светлина. Светлината трябва да светне всеки път, когато натиснете който и да е от бутоните (Lock, Unlock, Panic, Trunk).Дали светлината на червения светодиод се включва?
Ако индикаторът не се включи, тогава имате лошо дистанционно управление.
Ако светлината светне, продължете към следващата стъпка.
Стъпка 2: Проверете инфрачервения сигнал с помощта на телефона сиСлед това трябва да проверим дали устройството за дистанционно изпращане на съобщение. Устройството за дистанционно управление излъчва инфрачервени вълни. Въпреки че не можете да виждате инфрачервена светлина с очите си, има лесен начин да проверите. Вземете телефона си и включете фотоапарата. Насочете камерата към телефона си и внимателно проверявайте дали всеки път, когато натискате, натискате бутон на устройството за дистанционно управление, забележите светлина.
Виждате ли инфрачервената светлина?
Ако не виждате инфрачервено осветление, имате дефектен ключ.
Ако видите инфрачервеното осветление, тогава проблемът е на друго място, така че продължете към следващата стъпка.
Стъпка 3: Проверете предпазителя на централното заключванеИзвадете металния ключ от клавиатурата и го използвайте, за да отключите ръчно вратите. След това трябва да проверите предпазителя за централната заключваща верига. Не само това, но и погледнете предпазителя за антенния модул и AAM. Тъй като вашият MB получава сигнала за заключване / отключване чрез антените, монтирани на вашия автомобил, лош предпазител на антенния модул може също така да доведе до прекратяване на работа. В зависимост от класа MB този предпазител може да се намери в една от предпазните кутии, разположени в отделението на двигателя, страна на таблото, под задната седалка или багажника. Ако откриете изгорял предпазител, заменете го. Винаги замествайте взривните предпазители със същия предпазител за ампера. Не използвайте по-висок рейтинг на ампера, отколкото се препоръчва.
Стъпка 4: Програмиране / Синхронизиране на отдалечено устройствоЗа да синхронизирате ключ на Mercedes-Benz с автомобила, всичко, което трябва да направите, е да поставите ключа в запалването за няколко секунди. Това работи в повечето случаи, но от време на време може да се наложи да следвате допълнителни инструкции, за да синхронизирате дистанционното управление на вашето Mercedes с колата. Дори новите ключове, закупени от дилъра, трябва да функционират правилно, след като ги поставите в запалването.
Има няколко случая, когато трябва да програмирате дистанционното управление на клавиатурата от Вашия Mercedes-Benz. По-долу ще намерите общи инструкции как да синхронизирате ключодържател на Mercedes. За специфични инструкции проверете вашето ръководство за експлоатация.
Инструкции как да синхронизирате дистанционното на Мерцедес:
Поставете ключа в запалването.Бързо извадете ключа от запалването и в рамките на 10 секунди задръжте бутона за заключване.Продължете да държите бутона за заключване и едновременно с това натиснете бутона за отключване пет пъти.След това освободете всички бутони и натиснете бутона порта / багажник веднъж.Вашето дистанционно за Мерцедес трябва да бъде синхронизирано Проверете дали функциите за заключване / отключване работят.
Стъпка 5: Диагностицирайте модула за активност (AAM)Последната стъпка е диагностицирането на AAM модула. Сега това е мястото, където този ремонт може да стане скъп, защото или трябва да отидете на механик или закупите диагностични скенери. Ще трябва да започнете, като прочетете кодовете за грешки от модула AAM. Можете да постигнете това чрез диагностичен скенер. Надяваме се, че ще можете да определите проблема и да го коригирате сами. Ако модулът AAM е дефектен или е необходимо програмиране. 
Собствениците на Mercedes-Benz, които имат следните проблеми, ще Ви помогнат в тази статия:
Клавиатурата на класа на Mercedes не работиМерцедес ключа не работиКлавиатурата на Mercedes CLK не работи