Казанлък
 
Севт Ауто

Кога автомобила се нуждае от смяна на хидравличната течност?

Целта на серво системата е да осигури лесно управление и точна посока при движение на превозно средство. Системата за усилване на волана подпомага управлението, като насочва част от мощността на двигателя към едното или другото предно колело. Използвайки хидравлична система, волана работи, като използва помпа, задвижвана с ремък, за да осигури налягане. Това хидравлично налягане се произвежда от ротационна лопатка, задвижвана от двигателя на автомобила.

Какво прави течността на кормилното управление

Течността на кормилното управление е хидравличната течност, която предава мощността в силовото кормилно управление. Няма определена времева рамка за смяна на течността на кормилното управление. Общото правило, което гласи, че течността на кормилното управление трябва да бъде заменена на всеки четири години или след пробег на автомобила в продължение на 80 000 км. Лицензиран механик ще препоръча смяната на хидравличната течност, ако изглежда светлокафява, когато прави преглед на превозното средство. Ръководството за употреба на автомобила ще даде по-конкретна времева рамка.

Смяната на хидравличната течност на изисква изтакане или промиване на старата течност и добавяне на свежа течност за кормилно управление. В зависимост от типа автомобил може да се наложи използването на специално проектирана течност за кормилно управление. Лицензиран механик ще провери тази информация, преди да смени течността. Смяната на течността на кормилното управление може да отнеме много време и е важно да се извърши правилно.