Казанлък
 
Севт Ауто

Колко дълго издържа модула за управление на двигателя (EVM)

Тъй като технологиите продължават да се развиват и да се движат напред, така се развива и начинът, по който нашите автомобили работят и управляват. Изглежда все повече и повече части разчитат на компютри и сензори от всякога. ECM захранващото реле е отличен пример за тези технологични постижения.

ECM означава „модул за управление на двигателя“ и точно както можете да се досетите, той е отговорен за контрола върху функциите на двигателя. Той следи всякакъв вид информация, прави необходимите корекции на такива неща като инжекционни системи, захранване с гориво, как се разпределя мощността, изпускателната система, времето на двигателя, системата за запалване, емисиите и други. По принцип той наблюдава всички видове неща.

За да може ECM да работи, той се нуждае от захранване, което е мястото, където релето на ECM задейства. Всеки път, когато включите ключа си в запалването, релето за ECM се захранва и включва действителния ECM. Въпреки че силовото реле на ECM има за цел да издържи целия живот на вашия автомобил, понякога то все още може да се провали. Ако това стане, обикновено това се дължи на проблеми с влагата или на разпределение на мощността. Няма да можете да пропуснете частта, както е, тъй като вашето превозно средство се нуждае от силовото реле на ECM, за да работи.

Ето някои признаци, че вашето ECM захранващо реле може да се нуждаете от подмяна.

Вашата лампа за проверка на двигателя може да светне поради факта, че двигателят не работи както трябва.

Двигателят може да не може да се завърти, дори когато запалването ви е включено. Това може да се случи, ако релето остане в отворено положение.

Вашият двигател може да не е в състояние да стартира дори когато завъртите ключа.

Ако силовото реле на ECM е останало в затворено положение, тогава се изпраща постоянен поток на мощност към ECM. Това означава, че батерията ви ще се изтощи доста бързо, така че ще имате или мъртва, или силно отслабена батерия.

Щом захранващото реле на ECM започне да показва признаци на неизправност, ще искате да го проверите. Ако го оставите да се провали напълно, тогава ще имате проблеми с това, че колата може дори да не може да работи. Ако изпитвате някой от тези симптоми и подозирате, че вашето реле на мощност ECM е за смяна, вземете диагностика или резервирайте час за подмяна на реле на мощност ECM с професионален механик.