Казанлък
 
Севт Ауто

Колко дълго издържа филтъра на отдушника на картера

Вентилационният филтър на картера е свързан към тръба за отдушник, която свързва картера и след това има достъп отвън за чист въздух. След това чистият въздух постъпва обратно през вентилационния филтър на картера и в двигателя, за да премине отново. След като въздухът е вътре в двигателя, въздухът циркулира и премахва страничните продукти от горенето, като водна пара или разтворени странични продукти от изгарянето на химически вещества. Това ви осигурява по-малко вредни емисии и по-екологично превозно средство, отколкото ако нямаше положителна вентилация на картера.

Вентилационният филтър на картера е част от системата за положителна вентилация на картера (PCV). Всички части на PCV трябва да се държат отворени и чисти, за да се поддържа безпрепятствено протичане на въздуха, така че вашето превозно средство да работи в оптималното си състояние. Ако системата или вентилационният филтър на картера се запуши или повреди, двигателят в крайна сметка също ще се повреди. Това означава, че преминавате от сравнително лесен ремонт към много по-обширен, който включва ремонт на вашия двигател.

Най-големите проблеми с PCV системите и филтъра за вентилация на картера възникват, когато те не се поддържат правилно. Когато това се случи, автомобилът може да има лоши показатели и автомобилът ще има много други проблеми, които вие също ще започнете да забелязвате. За да поддържате вентилационния филтър на картера в добро работно състояние, той трябва да се променя всеки път, когато подменяте свещите си. Ако това не е направено, утайката от масло ще се натрупа във вашия филтър и ще доведе до сериозни проблеми и ще повреди вашия двигател. Ако измине известно време от проверката на вашия вентилационен филтър на картера, проверете го чрез професионален механик, за да може той да бъде заменен, ако е необходимо.

PCV клапанът може да издържи по-дълго, ако се поддържа редовно, въпреки че работи в тежка среда и непрекъснато се подлага на капки масло от въздушния поток, което го прави по-податлив на повреда. Освен това, тя се намира в гореща среда, която също може да износва частите. Тъй като вентилационният филтър на картера може да се износва или повреди с течение на времето, важно е да знаете симптомите, които показват, че частта трябва да бъде заменена.

Признаците, че вашият вентилационен филтър за картера трябва да бъде заменен, включват:

Вашият двигател пуши или консумира масло

Чувате хриптещ звук от двигателя

Лоша икономия на гориво

Намаляване на производителността на автомобила

Ако имате някой от тези проблеми с вашия автомобил, можете да проверите проблема и да го ремонтирате от механик, за да предотвратите евентуални допълнителни проблеми с вашия автомобил.