Казанлък
 
Севт Ауто

Колко издържа филтъра на въздушната помпа

Във всяко превозно средство, което има система за вредни емисии, жизненоважно е въздухът, който влиза в системата, да не съдържа замърсители и отпадъци. Това е така, защото въздухът се рециркулира заедно с отработените газове и всеки замърсител ще попадне в горивната камера. Филтърът за въздушна помпа предотвратява това да се случи и работи по същия начин като обикновения въздушен филтър. Филтърът за въздушна помпа е направен от картон или мрежести влакна, които са предназначени за улавяне на отломки и разбира се в един момент той ще се запуши и ще трябва да бъде заменен.

Всеки път, когато шофирате, вашият филтър за въздушна помпа работи. Има толкова много променливи, че не е възможно да се твърди със сигурност колко дълго ще продължи филтърът, но вероятно е безопасно да се предположи, че в един момент ще трябва да го замените. Колко често шофирате ще бъде фактор, както и условията, в които шофирате. По принцип, колкото повече замърсители се всмукват във въздушната помпа, толкова по-често филтърът ще трябва да бъде заменен.

Признаците, че вашият филтър за въздушна помпа може да се наложи да бъдат заменени, включват:

Лоша икономия на гориво

Груб празен ход

Автомобилът не преминава тест за вредни емисии

Можете да продължите да шофирате с мръсен филтър на въздушна помпа, но това не е препоръчително. Ако го направите, ще рискувате да повредите двигателя и евентуално скъпи ремонти. Ако смятате, че вашият филтър за въздушна помпа трябва да бъде сменен, проверете го от квалифициран механик.