Казанлък
 
Севт Ауто

Колко често трябва да сменяме кабелите на запалителните свещи

Запалителните свещи осигуряват електричеството, необходимо за изгарянето, чрез запалване на горивото в цилиндрите на двигателя. Те обаче се нуждаят от постоянно снабдяване с електричество, за да направят това. Това е работата на проводниците на вашата свещ. И също като свещите, проводниците се износват с времето. След като започнат да се износват, електрическият заряд, изпратен към свещите, може да бъде ненадежден, което създава проблеми с работата на двигателя, включително груб празен ход.

Колко често трябва да сменяте кабелите на свещтите

През повечето време вашите кабели трябва да издържат над 50 000 км. Съществуват обаче и други фактори, които могат да играят роля в момента.

Повреда: Възможно е проводниците на свещта да бъдат повредени. Ако изолацията е компрометирана или има вътрешно счупване, ще трябва да подмените проводниците си, дори да не е още време.

Висока производителност: Високата производителност не означава винаги дълъг живот и някои видове високопроизводителни кабели за свещи може да се нуждаят от сравнително честа подмяна (на всеки 50 000 до 60 000 км).

Повишаване на съпротивлението: Може би най-добрият начин да разберете дали кабелите на свещта ви трябва да бъдат заменени е да тествате тяхната устойчивост. За това ще ви е необходим омметър и ще трябва да знаете каква е била първоначалната съпротива на проводниците. Тествайте всеки проводник и потърсете нива на по-високо съпротивление, отколкото при първоначално инсталиране, по-голямо съпротивление в отделни кабели показва че е за смяна.

Всичко казано, най-добрият вариант е да следвате съветите на вашия механик относно подмяната на кабелите на свещта. Докато съвременните автомобили не се нуждаят от редовната услуга за настройка, каквато има карбураторните автомобили, те се нуждаят от редовна поддръжка и в крайна сметка кабелите се повреждат.