Казанлък
 
Севт Ауто

Може ли да ползвам синтетично масло вместо органично

Изборът да превключите автомобила си от органично масло към синтетично масло може да бъде един от най-добрите и лесни избори, които можете да направите, за да поддържате автомобила си в перфектна форма.

Има много ползи от превключването към синтетично масло, включително по-дълго време между смяната на маслото, спестявайки ви време и пари, за по-добро смазване на двигателя и цялостно качество на живота на двигателя. Разбирането как и защо синтетичното масло е по-добро може да ви даде повече увереност, че превключването е правилният избор за вашия автомобил.

Съвет: Някои превозни средства изискват само синтетично масло. Проверете ръководството на собственика си, за да видите дали автомобилът ви го прави.

Съвет: Има мит, че превключването между конвенционално и синтетично масло не е безопасно за вашия автомобил и може да износва уплътнения. Това не важи за по-новите превозни средства и уплътнения днес и можете да превключвате между двете безопасно.

Какво е конвенционалното масло и как работи

Всички двигатели изискват моторно масло. Можете да считате маслото във вашия двигател същото като кръвта, преминаваща през вените ви. Той пътува навсякъде и смазва всичко в двигателя на вашия автомобил, като държи всички части да се плъзгат една след друга, като същевременно никога не се докосват.

Добавките както в конвенционалните, така и в синтетичните масла също помагат за предотвратяване на ръжда и корозия на вашия двигател. Ето защо наличието на чисто и качествено масло във вашия двигател е много важно за дългосрочното здраве на вашия автомобил.

Стъпка 1: Разберете фактите за конвенционалното масло. Той се добива от находища в земята и е известен още като суров нефт.

По-лесно се преработва и превръща в конвенционално масло; следователно, той е по-евтин в цената. Освен това се разгражда по-бързо поради неефективност при топлинното взаимодействие, което води до смяна на маслото на всеки 5 000 до 8 000 км.

Не тече добре при студени температури, отнема много повече време, за да се загрее до подходяща температура и да достигне до важните компоненти на двигателя за смазване. Това може да причини двигателите да бъдат по-податливи на натрупване на утайки във времето.

Какво е синтетично масло и защо е по-добро

Стъпка 1: Разберете фактите за синтетичното масло. Синтетичното масло е създадено и рафинирано през годините в различни лабораторни среди.

То се е превърнало в далеч по-качествено масло от конвенционалното масло и е по-рафинирано и разградено от конвенционалното масло, така че има по-малко примеси, което позволява по-чистото масло да тече. Освен това не се изпарява толкова бързо от изгорелите газове на автомобила, колкото конвенционалното масло.

Отнема по-дълго време, за да се разгради вътре в двигателя, което позволява по-дълго време между смяната на маслото, обикновено от 8 000 до 15 000. Това ви спестява време и пари.

Това масло ще намали износването на двигателя по време на студено стартиране поради по-доброто протичане. Много по-добре е от конвенционалното масло при устойчивост на температурни промени. Често може да помогне за отстраняване на утайки в някои превозни средства, което е много полезно за двигателя.

Най-големия недостатък е цената му. Може да струва до четири пъти повече от конвенционалното масло. Това, разбира се, води до по-скъпи смени на маслото и повече от джоба ви наведнъж. Въпреки това превключването е по-добро за джоба Ви с течение на времето поради по-малко смяна на маслото и по-добро за околната среда.

За по-старите автомобили, които не могат да видят ползите от използването на синтетично масло, съществува друга опция, известна като масло с голям пробег. Маслото с голям пробег е най-добро за по-стари автомобили над 130 000 км, които се нуждаят от по-добър вариант от конвенционалното масло.

Съвет: Важно е да закупите качествено синтетично масло с марка, тъй като по-евтините марки често могат да бъдат по-лоши за вашия автомобил от конвенционалното масло.

Съвет: Ако цената е проблем, можете да изберете да използвате синтетично масло в по-студените месеци, когато е необходимо допълнително смазване и конвенционалното масло в по-топлите месеци, когато стартирането на студа е по-рядко срещано.


Стъпка 2: Изберете подходящото масло за вашата кола. Не забравяйте да закупите подходящото синтетично масло.

Промените в маслото са жизненоважни за здравето и дълголетието на вашия автомобил, а преминаването към синтетично масло е просто още един начин да удължите живота на двигателя си и да получите по-добър пробег от смяната на маслото си. Не забравяйте някой от механиците ни да извърши смяната на маслото Ви.