Казанлък
 
Севт Ауто

Общи признаци че ремъка е за смяна

Необичайни шумове от двигателя и видимо износване на ремъка означава, че той се нуждае от подмяна.


Някои превозни средства имат два задвижващи ремъка, но повечето съвременни превозни средства имат един, наречен ремък серпентина. Това е подсилен, оребрен гумен ремък, който доставя мощност на вашия алтернатор, климатик, усилвател на волана, охладителна система и други компоненти във вашия автомобил. Обикновено те не се нуждаят от поддръжка и ще издържат до 200 000 км. Разбира се, че няма да издържат вечно и след като се скъсат, превозното ви средство няма да отиде никъде. Ето защо трябва да провеждате редовни проверки и да замените , ремъка ако забележите някакви проблеми.

Шумен ремък

Това е най-големият съвет, че имате проблем с ремъка, който не трябва да се игнорира. Ако той скърца, е време за проверка. Може би това е просто вода на ремъка, което не е голям проблем. Ако сте шофирали през проливен дъжд, можете да очаквате малко скърцане. Но ако скърцането се дължи на изтичане или разлято моторно масло, това е съвсем друга игра с топка. Маслото е целувката на смъртта към ремъка, така че се уверете, че нямате течове и накарайте механика да смени ремъка, вместо да чакате, докато неизбежните щети ви принудят да го направите.

Износване на ремъци

Преди ремъкав и да се скъса, той обикновено ще показва признаци на износване. Ако ребрата, насочени към шайбата, липсват парчета, това не е непременно краят на света. Много ремъци ще функционират доста добре с липса на няколко зъба. Но ако са изминали много парчета или ако няколко изреза се появят близо един до друг, сменете задвижващия ремък веднага – това е просто бедствие, което чака да се случи. Ако едната страна се носи неравномерно, може да имате неправилно подравнен ремък Това може да е проблем с шайбата.

Ако вашият ремък е повреден, не поемайте рискове. Бихте могли да шофирате с километри без проблем или да се озовете край страната на пътя. Най-лошият сценарий, повредният ремък може да причини големи щети на другите компоненти на превозното средство. Когато се съмнявате, най-добре е да замените.

Пукнатините и гниенето са, разбира се, индикации, че трябва да замените задвижващия ремък. Всяка пукнатина, която е на повече от половината път през ремъка, трябва незабавно да бъде заменен.