Казанлък
 
Севт Ауто

Признаци че ремъка е разхлабен

Най-честият признак на отпуснат ремък е шумът и той може да варира от едва доловимо скърцане до много силно такова. Това може да се случи, когато шофирате или когато двигателят ви работи на празен ход. Така или иначе шумният задвижващ ремък е нещо, с което трябва да се справите, защото това вероятно означава, че напрежението му е твърде слабо. Ако проблемът не се реши бързо, ремъка може да се разхлаби и да повреди компонентите на двигателя.

Имайте предвид обаче, че шумът невинаги е индикация за разхлабен ремък, той може да се дължи и на други проблеми с поддръжката, обичайното износване, течовете или дори метеорологичните условия. Често мокър ремък ще скърца, но скърцането ще спре, след като изсъхне.

Един от нашите механици може да провери вашето превозно средство за проблеми с задвижващия ремък и да се увери, че той не е напукан или сух и че е прибран към всички шайби и колела. Може да се наложи да се смени ремъка.

Ако редовно проверявате задвижващия ремък, проблемите могат да бъдат идентифицирани в ранните им етапи и ще можете да ги оправите своевременно. Това гарантира, че ремъка няма да се изхлузи или скъса, което ще причини повреда на компонентите на двигателя или ще ви остави на пътя.