Казанлък
 
Севт Ауто

Проблеми с ABS

ABS модулът за управление на автомобила е проектиран да известява водача с предупредителна светлина, ако има неизправност в системата. Рядкост е неизправност на самия модул или ABS. Често това е един или повече сензори или свързване към сензорите. Най-често срещаните проблеми с ABS възникват, когато сензорите се замърсят с отломки или метални стърготини.

Неизправности се появяват и при повреждане на окабеляването на сензора, което води до прекъсване или непрекъснатост. В по-корозивна среда или при сериозно пренебрегване на спирачната система спирачната течност може да се замърси и хидравличното управление не работи.

Ако имате неизправност в ABS, първо проверете физически всички кабели и спирачните датчици. При проверка на спирачните сензори потърсете метални стружки и други отпадъци, които биха могли да предизвикат невярна обратна връзка към електронния ABS контролер. Грешната обратна връзка води до задействане на ABS, когато не трябва, или не функционира, когато трябва.

Може да нямате инструмент за сканиране с ABS у дома, но всеки уважаван сервиз за ремонт ще има такъв и инструментът за сканиране е безценен, ако не можете да намерите физическа причина за проблемите си с ABS. След като инструментът за сканиране създаде код на неизправност, можете да продължите с отстраняването на проблеми с ABS. Какъвто и да е проблемът, ремонтът е много по-лесен след установяване на повреда.