Казанлък
 
Севт Ауто

Промяната на част в изпускателната система анулира ли гаранцията на производителя?

Системите за изгорели газове са проектирани да осигуряват добра работа в възможно най-широк диапазон от условия на шофиране. Това означава, че са направени много компромиси. Изпускателната система може да предложи по-добра икономия на гориво, по-добър звук от двигателя, повече мощност от двигателя и други предимства. Ако обаче автомобилът ви все още е обезпечен с гаранцията на производителя, може да се замислите за инсталирането на ауспух, който се страхува, че той ще анулира вашата гаранция. Ще стане ли?

Истината за анулираните гаранции и части за следпродажбено обслужване

Истината на въпроса е, че добавянето на изпускателна система към вашия автомобил няма да анулира вашата гаранция в повечето случаи. Обърнете внимание на тази фраза „повечето случаи“. Ако новата ви система не причини никакви повреди на други компоненти на автомобила, гаранцията ви ще бъде изчерпателна и ще остане непокътната.

Ако обаче възникне проблем, че един механик може да проследи обратно до инсталираната от вас система, след това вашата гаранция (или част от нея) ще бъде анулирана. Например, да кажем, че сте инсталирали пълна изпускателна система, а каталитичният преобразувател след това се е провалил поради нещо общо с дизайна на системата за продажба. Гаранцията ще бъде анулирана и вие ще плащате от собствения си джоб.

От друга страна, ако механикът не успее да проследи неизправността в нещо, свързано със системата за следпродажбен пазар, гаранцията ви ще остане в сила. Автокъщите и автопроизводителите всъщност не искат да анулират вашата гаранция, но също така не искат да бъдат на куката за разходи за ремонт или подмяна, причинени от нещо, което сте направили, и това не е тяхна вина.