Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми за дефектирал съединител

Как да разбера дали съединителят си заминава?
Съединителят е изключително важна част от вашия автомобил – без него няма да можете да сменяте предавките. Подобно на много от компонентите на колата ви е възможно съединителят ви да се износва с течение на времето.

Научете повече за това, което прави съединителят ви по-долу, и за какви симптоми трябва да внимавате, ако смятате, че вашият може да се нуждае от смяна.

Какво прави съединителя?
Просто казано, функцията на съединителя е да отделя двигателя от скоростната кутия, което ви позволява да сменяте предавките и да спирате, докато двигателят все още работи.

Съединителят е съставен от три основни части – притискателен и феродов диск и маховик. Когато съединителят е задействан , пружините в съединителя притискат тези три части заедно, така че двигателят и трансмисията да са свързани и да се въртят със същата скорост. Когато натиснете крака си надолу върху педала на съединителя, пружините издърпват притискателния диск, така че маховикът и останалата част от съединителя се въртят с различна скорост, което ви позволява плавно да сменяте предавките.

За какво да внимаваме!
Ако имате някой от следните симптоми, може да е необходима подмяна на съединителя:

Залепващ, вибриращ или отпуснат педал на съединителя при натискане
Шум при натискане
При форсиране на двигателя, имаме слабо ускорение
Трудност при смяна на предавката
“Приплъзване” съединител, което води до моментна загуба на ускорение.
Подмяна на съединителя!
Цената на подмяната на съединителя варира в зависимост от характера на проблема и модела на автомобила, който карате. Ако смятате, че може да има проблем със съединителя, направете час за проверка на съединителя днес. Нашите експерти ще Ви информират какво трябва да направим и колко ще струва, преди да се извърши каквато и да е работа.