Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми за дефектна задна крушка

Често срещаните знаци включват, че задните светлини не работят, когато превключвателят на фаровете е включен и спирачната светлина не работи, когато се задействат спирачки.

Крушките на задните светлини са може би най-важните, но най-малко скъпите части на всеки автомобил, камион, които могат да окажат огромно влияние върху ежедневието ни. Именно поради тази причина, между другото, да бъдеш в състояние да идентифицираш проблем с крушката си и да я поправиш възможно най-скоро е по-важно, отколкото може би предполагахте по-рано.

Крушката на задната светлина на повечето съвременни автомобили, камиони и джипове управлява светлината на задните габаритни светлини и спирачната светлина. На много превозни средства тези две независими светлини се задействат от различни крушки, но става все по-често, че и двете приложения са осветени от една, многофилтрирана крушка. Те се активират, когато превключвателят на фаровете е включен или в режим на паркиране, или на фарове. Поради честата употреба електрическите крушки имат живот, което означава, че трябва да се сменят от време на време. Повечето сертифицирани механици се подсигуряват като заменят всички крушки на задната лампа едновременно.

Отбелязано по-долу са някои от симптомите на повредена крушка. Ако забележите нещо от тях, не забравяйте да смените крушките на задните си светлини възможно най-скоро.

Задните светлини не работят, когато превключвателят на фаровете е активиран

Както бе отбелязано по-горе, различните производители на автомобили имат различни конфигурации на крушките на задните лампи. В много случаи, когато светлините не работят при включване на фара, това е причинено от изгоряла или късо съединена лампа. За съжаление, това често не се открива, докато полицай или някой друг не ви информира за този проблем. Добро правило е да проверявате това веднъж седмично. Просто включете фаровете си, ходете до задната част на автомобила си и гарантирайте, че и двете светлини са активни и светещи. Ако забележите, че едната или и двете са изгорели, заменете ги с препоръчаната крушка на лампата или сертифициран механик да извърши тази работа вместо вас.

Спирачната светлина не работи, когато се задействат спирачки

Крушката на задната лампа може да задейства и задните светлини на спирачките. Този елемент е много труден за проверка от страна на индивида, но винаги е добра идея някой да ви помогне да извършите тази важна проверка за безопасност. Както бе отбелязано по-горе, веднъж седмично отделете няколко минути през деня или вечерта, за да проверите дали всички светлинни спирачки работят. Ако светлините за паркиране работят (означава, че задните светлини се включват, когато фаровете са активни), но при натискане на спирачната лампа светлината не работи, сменете крушката на задната лампа.

Често срещан проблем е, когато габаритите работят, но когато спирачките са натиснати, крушката на задната лампа се изключва напълно. Това понякога се причинява от късо в системата за осветяване или предпазител. Така или иначе, ако забележите този проблем, накарайте сертифициран механик да го инспектира и да го смени възможно най-бързо, за да избегнете някакви проблеми с безопасността или правни въпроси в полицията.

Настройте рутинно обслужване за подмяна на крушките

Тъй като е почти невъзможно да се диагностицира крушката преди да изгори, добро правило за безопасност е да се установи годишен или двугодишен период, който да ги замени. На много хора крушките на задната лампа са заменени при всяка друга смяна на маслото, по време на смяна на гумите или когато се обслужва климатикът им. Пукнатина в лещата на задната лампа може също да причини неизправност на задните светлини. Всяка една от тези проверки за поддръжка е чудесно време да бъдете активни по отношение на подмяната на крушките на задната лампа – дори и да не са за подмяна.

Крушките на задните светлини са от жизненоважно значение за безопасната работа на вашия автомобил. Отделяйте време и инвестирайки 20 лева веднъж годишно, за да гарантирате, че задните ви светлини не се провалят, не само можете да защитите вас и другите, които се движат в колата, камиона или джипа, но също така могат да намалят потенциала да бъдете опасни на пътя.