Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми за дефектна крушка на регестрационния номер

Ако светлината на регистрационния номер мига, е мъглива или изобщо не произвежда светлина, може да се наложи да я замените.

Повечето от днешните автомобили, камиони и джипове разполагат с множество сензори, устройства за наблюдение и компютри, които предават информация на водача, когато съществува потенциален проблем. Доколкото ни е известно, тази технология не включва светлината на регистрационния номер. Подобно на задните спирачки и светлини за паркиране, има няколко неща, които всеки собственик на автомобил може да направи, за да провери визуално светлината на регистрационния номер, преди да шофира през нощта, което може да ви спести от получаване на глоба за нарушение на движението.

Отбелязано по-горе са някои от предупредителните знаци, че има проблем с светлината на вашата регистрационна табела, така че можете да замените светлината на регистрационната табела с механик, ако е необходимо.

  1. Светлината мига и изключва Предполага се, че светлината на регистрационния номер ще се включи при включване на фаровете или габаритите. Светлината на регистрационния номер е солидна светлина, която е или включена, или изключена. В много случаи обаче светлината на регистрационния номер ще мига. Това обикновено се дължи на хлабав проводник или връзка, която захранва светлината на регистрационния номер. Този симптом може да бъде много опасен, тъй като трептящата светлина може да бъде изключително разсейваща за другите автомобилисти на пътя. Това също ще привлече вниманието на полицията и най-вероятно ще доведе до глоба. За да избегнете това, добре е да завършите бърза проверка веднъж седмично, преди да шофирате през нощта. Просто включете фаровете, разходете се до задната част на автомобила си и се уверете, че светлината на регистрационната табела е добре осветена. Ако трепне, добре е да се свържете с местен механик, за да могат да диагностицират проблема и да го отстранят възможно най-скоро.
  2. Светлината изглежда мъглива Друг индикатор, че съществува потенциален проблем със светлината на регистрационния номер, е когато светлината изглежда мъглива. Това се причинява от конденз или вода, затворена в капачката на лещата на светлината. Водата може да изтече от капака на багажника на автомобила в лампата, когато тя се напука или е разхлабила. Това ще доведе до появата на мъгла в рамката на регистрационния номер. Ако възникне тази ситуация, ще бъде важно да смените крушката и да гарантирате, че цялата вода или конденз са отстранени, преди да предизвика електрически къс – което може да повлияе на други системи вътре в автомобила.
  3. Светлината не свети при включване на фаровете Най-очевидният сигнал, че има проблем със светлината на регистрационния номер, е когато лампата не свети, когато включите фаровете. Това може да е проблем с превключвател на релето, хлабава връзка или светлината на регистрационния номер е изгоряла и трябва да бъде сменена. Повечето крушки на регистрационните табели са еднакви, но винаги трябва да проверите в магазин за авточасти или да се свържете с професионален механик, който да замени електрическата крушка с правилната. Светлината на регистрационния номер е по-важна, отколкото повечето хора биха предположили, тъй като когато е осветена, това не е проблем. Когато изгори, това може да доведе до проблеми с безопасността и правни проблеми. Когато забележите, че светлината не работи, свържете се с механик, за да могат те да заменят светлината на регистрационния номер възможно най-скоро.