Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми за неработеща крушка в багажника

Честите признаци включват изгарянето на крушката или много по-тъмно, или много по-ярко от нормалното.


Когато бяха измислени LED крушки, се предполагаше, че те ще заменят всички стандартни крушки с доста ниска цена. Въпреки това повечето автомобили, камиони и джипове, които се движат по пътищата, все още имат стандартни крушки в багажника на своите превозни средства. Този компонент често се пренебрегва по отношение на рутинното обслужване и поддръжка, но без него опитът да се намерят елементи вътре в камиона, както през деня, така и през нощта би бил изключително труден.

Каква е крушката на багажника?

Просто казано, крушката на багажника е стандартна, малка крушка, която се намира в горната част на багажника на вашия автомобил. Той се включва при отваряне на капака на багажника и се активира от серия релейни превключватели, които захранват този компонент само когато багажникът е отворен. Поради този факт крушката на багажника е една от онези редки крушки, които могат да издържат години, тъй като рядко се използват. Въпреки това, като всяка стандартна крушка, тя е податлива на счупване или износване поради възрастта или в някои случаи, поради неравности, които могат да счупят нишката вътре.

Доста лесно е да се разбере кога крушката на багажника е повредена и трябва да бъде сменена; има обаче няколко общи предупредителни знака, които могат да предупреждават водача на превозното средство, че потенциален проблем с този компонент се приближава, така че те могат да бъдат активни и да го заменят, преди да изгори.

Отбелязано по-долу са някои от често срещаните предупредителни знаци, че съществува проблем с крушката на багажника и трябва да бъде заменена от знаещ механик.

Крушката е по-тъмна от нормалната

Когато се изпраща електричество през електрическата крушка, светва стандартно. Електрическият сигнал протича през крушката и поредица от електрически нишки светят, докато силата се циркулира през крушката. В някои случаи тези нишки могат да започнат да се износват, което може да доведе до изгарянето на крушката много по-бързо, отколкото обикновено. Въпреки че повечето собственици на автомобили не обръщат внимание на точната яркост на крушката на багажника, този предупредителен знак се забелязва доста лесно. Ако отворите багажника си и светлината гори по-слабо, отколкото обикновено, направете стъпка за премахване и подмяна на крушката на багажника или се свържете с местен механик, който може да завърши това за вас.

Крушката гори по-ярко от нормалното

В някои ситуации крушката ще свети по-ярко от обикновено, ако започне да се износва. Това отново се дължи на непостоянния поток на електричество вътре в крушката, когато нишките са крехки, повредени или започват да се чупят. Подобно на ситуацията по-горе, можете да направите две неща:

Първо, сменете сами крушката, което не е твърде трудно в зависимост от това какъв тип автомобил притежавате и нивото на вашия комфорт, като премахвате капачето от капака на багажника.
Второ, свържете се с механик, който да замени електрическата крушка вместо вас. Това може да е добра идея, ако имате по-ново превозно средство, в което крушката на багажника се намира вътре в капака на багажника и е трудно достъпна. Опитен механик ще разполага с подходящите инструменти, за да завърши тази работа.
Крушката на багажника е една от най-евтините авточасти за закупуване и една от най-лесните за подмяна на повечето превозни средства, произведени преди 2000 г. Ако сте забелязали, че крушката на багажника ви гори по-тъмна или по-ярка от нормалното, или ако крушката е изгоряла, свържете се с един от нашите професионални механици, който може да замени вашата крушка на багажника вместо вас.