Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми за повредена рейка

Честите признаци включват много твърд волан, изтичаща течност на хидравликата, шум при управление и мирис.


Кормилната рейка е използвана в много съвременни автомобили. Рейката се състои от множество компоненти, включително универсалните съединения, главен и междинен вал, а в центъра е кормилната рейка или кутия. Това е централното тяло, което получава вход от водача, посредством волана и кормилната колона и изпраща механичен сигнал на пръти и кормилни валове, за да завърши плавни и ефективни леви и десни завои. C времето обаче воланът или кутията се износват. Бързото и ефективно обслужване на този важен компонент може да означава разликата между незначително неудобство и основен механичен ремонт.

Кормилната рейка е по същество сърцето на кормилната система. Когато се износва или се счупи изцяло, възможността за управление на вашия автомобил е нарушена. Ако това се случи, докато шофирате, това може да бъде изключително опасно. Именно поради тези причини (и много други), ако бъдете внимателни за предупредителните знаци за лоша или повредена кормилна рейка, можете да спестите пари, време и да намалите потенциала за катастрофа.

Ето няколко симптома или предупредителни знаци, които ви предупреждават за евентуален проблем с рейката.

  1. Много стегнат волан Днешните кормилни системи се поддържат от усилвател на волана, който използва хидравлично налягане, за да позволи лесно и бързо управление на волана. Когато воланът се чувства стегнат или е по-трудно да се завърти от обичайното, това обикновено се дължи на това, че кормилната рейка натрупва повече топлина или загуба на хидравлично налягане от силовото кормилно управление. Така или иначе това е проблем, който няма да изчезне и трябва да бъде инспектиран възможно най-бързо от сертифициран от механик. Понякога е толкова просто, колкото добавянето на повече течност за волана или незначителна настройка, която може да реши този проблем и да удължи живота на вашата рейка.
  2. Изтичане на течността на кормилното управление Както беше отбелязано по-горе, понякога твърдото управление означава липса на течност. Тъй като обаче кормилната кутия е с хидравлично захранване, нивата на течността няма да намалят, освен ако някъде в системата няма теч. След като има изтичане течността на кормилното управление, това означава, че има хлабава връзки, нарушено уплътнение или друг механичен проблем, причиняващ теч, който трябва да бъде отстранен възможно най-скоро. Ако не го направите, частите ще прегреят и това е потенциално счупване на предавки и други компоненти, които биха могли да доведат до катастрофа. Изтичащата течност за кормилно управление може да се различи от другите течности по миризмата му (обикновено мирис на горящо масло). Той също е обикновено червен или розов на цвят и ще капе от задната част на вашия мотор. Ако откриете този тип течност под колата си, свържете се с механик възможно най-скоро, за да проверите теча и да го поправите, преди течът да причини допълнителни щети.
  3. шум при управление Лошата или повредена рейка обикновено е причинена от липса на подходящо смазване и обслужване. Излишната топлина причинява контакт метал върху метал и по този начин създава силен шум, когато завиете наляво или надясно. Наистина можете да забележите този звук, ако едновременно завивате и удряте нещо с гумата. Ако забележите този шум, когато се насочвате наляво или надясно, свържете се с механик, за да могат бързо да диагностицират и заменят рейката, ако е необходимо.
  4. Мирис на масло По-рядко срещаният предупредителен знак за повредена рейка е миризмата Тъй като самата течност на волана мирише на изгоряло масло, силният аромат на изгоряло масло ще присъства, когато рейката е гореща. Ако това се случи, спрете автомобила си незабавно, намерете безопасно място за паркиране на автомобила си и се обадете на механик възможно най-скоро. Продължаващото шофиране при прегряване може да доведе до пожар и катастрофални повреди. Кормилната рейка е основен компонент от жизненоважно значение за безпроблемното управление на всяко превозно средство. Ако забележите някой от горните симптоми или предупредителни знаци, свържете се с местен сертифициран механик възможно най-бързо, за да могат да диагностицират и поправят всички нанесени щети.