Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми за повреден цилиндър на педала на съединителя

Ако вашата кола има ненормално усещане за педала, или замърсена спирачна течност или видими течове, може да се наложи да замените цилиндъра на педала на съединителя.


Педаловия цилиндър на съединителя е компонент, който се намира на превозни средства, оборудвани с ръчни трансмисии. Той работи заедно с главния цилиндър на съединителя, за да изключите съединителя при натискане на педала, така че трансмисията да може да включва безопасно. цилиндъра на съединителя получава налягане от главния цилиндър и удължава прът, който ще натисне лост, за да отдели съединителя. Когато основният цилиндър на съединителя има някакви проблеми, той може да причини проблеми с превключването на предавките, което ще отнеме от общата управляемост на автомобила и дори може да повреди трансмисията. Обикновено цилиндърът на съединителя ще доведе до няколко симптома, които предупреждават водача, че е възникнал проблем и трябва да се обслужва.

  1. Ненормално усещане за педала на съединителя Една от първите улики за потенциален проблем с главния цилиндър на съединителя е ненормално усещане за педала на съединителя. Ако цилиндърът на съединителя развие някакъв вид теч вътрешно или външно, това може да причини педала да се почувства мек. Педалът може също да потъне до пода и да остане там, когато е натиснат, и може да не е в състояние да разкачи правилно съединителя, така че трансмисията да бъде безопасно изместена.
  2. Ниска или замърсена спирачна течност Ниско ниво или замърсена течност в резервоара е друг симптом, често свързан с проблем с цилиндъра на съединителя. Ниската течност може да бъде причинена от течове в системата. Гумените уплътнения във вътрешността на цилиндъра също могат да се разпаднат във времето и да замърсят спирачната течност. Замърсената течност ще изглежда мътна или тъмна.
  3. Течове на пода или отвора на двигателя Видимите признаци на теч са друг симптом на проблем с цилиндъра на съединителя. Ако в цилиндъра на съединителя се появят течове, течността ще капе надолу и ще остави следи по пода или в моторния отсек. В зависимост от тежестта на теча, изтичащият цилиндър обикновено също ще има забележими, неблагоприятни ефекти върху усещането на педала. Подчиненият цилиндър на съединителя е много важен компонент от жизненоважно значение за превозните средства, оборудвани с ръчни трансмисии и всякакви проблеми с него могат да доведат до проблеми с цялостната управляемост на автомобила. Симптомите, често свързани с лош цилиндър на съединителя, също са подобни на симптомите, свързани с лош главен цилиндър на съединителя, затова се препоръчва превозното средство да бъде диагностицирано правилно от професионален техник.