Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми на повредени вакуумни маркучи

Често срещаните знаци включват светването на контролната светлина на двигателя, двигателят не работи безпроблемно и двигателят губи мощност или не стартира.


Един от страничните ефекти на двигателя е натрупването на налягане вътре в съдържащите се компоненти. За да се освободи това налягане и да се позволи на процеса на горене да се запали и правилно да изхвърли отработените газове, са необходими вакуумни маркучи.

Подобно на други механични компоненти, те също са подложени на замърсяване, отломки, пукнатини, силна топлина и други допринасящи фактори, които причиняват износване или счупване на части. Когато вакуумният маркуч се счупи, изключи или има изтичане, това може да причини множество механични повреди – от обикновени прекъсвания на двигателя до причиняване на пълно изключване на системата. Препоръчва се от повечето сертифицирани механици и автомобилни производители вакуумните маркучи да се проверяват по време на всяка настройка или визуално да се проверяват при смяна на маслото в колата ви.

Има няколко общи системи, които могат да причинят скъсан, изключен или изтичащ вакуум маркуч. Ако забележите тези симптоми, свържете се с местен сертифициран механик, за да могат да тестват шофирането и да диагностицират проблема вместо вас.