Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми на повреден клапан за положителна вентилация на картера (PCV)

Обичайните признаци на неизправност на PCV вентила включват прекомерна консумация на масло, изтичане на масло, блокиран филтър за обезвъздушаване и намаляване на общата работа.

Положителният вентил на вентилацията на картера (PCV) работи за евакуиране на газ от картера на двигателя. PCV клапан насочва тези газове обратно в горивните камери чрез всмукателния колектор. Това играе голяма роля в ефективността на двигателя, подобряването на емисиите и цялостната работа на вашия автомобил. Лош PCV клапан ще повлияе на работата на вашия автомобил, така че има няколко знака, на които трябва да внимавате, преди клапанът напълно да се повреди:

  1. Прекомерна консумация и изтичане на масло Лош PCV клапан може да има теч, което ще доведе до прекомерна консумация на масло. Освен това може да забележите изтичане на масло през уплътненията и капе на пода на вашия гараж. Това е така, защото налягането в картера може да се увеличи, когато PCV клапанът се повреди, така че маслото се изтласква през уплътненията , тъй като няма друг начин за освобождаване на налягането. Течът ще доведе до изгаряне на маслото и изтичане на масло под вашето превозно средство. Ако забележите някое от тях, консултирайте се с професионален механик, за да замените вашия PCV клапан.
  2. Замърсен филтър, наречен дихателен елемент, може да се замърси с въглеводороди и масло, след като вентилът PCV започне да се повреди. Това се дължи на повишеното натрупване на налягане в картера, което изтласква водната пара през дихателния елемент. Водата се смесва с газа, което причинява натрупване и може да увеличи разхода на гориво във вашия автомобил. Един от начините за проверка на тази част е физически проверка на филтъра за натрупване. Друг начин е да измервате изминатия пробег на автомобила си. Ако започне да пада надолу без причина, PCV клапанът може да се обърка.
  3. Като цяло лошо представяне Тъй като PCV клапанът започва да се влошава, работата на вашия автомобил ще се влоши. Това може да се покаже чрез натрупване на налягане в изпускателната система или двигателят може да спре. Лошият PCV клапан може да не се затвори докрай, така че кислородът може да попадне в горивната камера. Когато това се случи, сместа за гориво и въздух се разрежда, което кара вашето превозно средство да работи лошо и да се извежда навън. Ако забележите, че вашето превозно средство изтича масло, консумирате големи количества масло, имате замърсен филтър или колата не работи както би трябвало, проверете и подменете PCV клапана. Това ще поддържа безпроблемно движението на вашето превозно средство и ще запази вашата икономия на гориво там, където трябва да бъде.