Казанлък
 
Севт Ауто

Синтетично и полусинтетично масло

Уверете се, че автомобила Ви има правилното масло, ще подобрите производителността и ще защитите автомобила си от предстоящи повреди. Прочетете повече за разликите между полу и напълно синтетично масло.

Удължете живота и подобрете икономията на гориво на вашия автомобил, като изберете правилното двигателно масло.

Маслото е неразделна част от вашия двигател. Намалява триенето, помага за регулуране на загряване на двигателя и предпазва от въздействието на вредните токсини. Двигателното масло на вашия автомобил ще бъде сменено като част от обслужването на автомобила. Прочетете, за да разберете кое двигателно масло предлага най-добрата защита и ефективност за вашите нужди.

Полусинтетично или напълно синтетично масло?
Синтетичните масла са специално произведени, за да осигурят постоянни, превъзходни характеристики. Основното им предимство пред минералните масла е, че те защитават двигателя при далеч по-широк диапазон от температури – до максималната температура на двигателя и извън него. Те нямат примеси, които се намират в минералните масла и са с по-голям вискозитет, помагайки за подобряване на горивната ефективност.

Полусинтетично масло
Полусинтетичните масла са по-евтини от напълно синтетичните, тъй като представляват смес от синтетично и минерално масло. Двигатели, изискващи полусинтетично масло, трябва да използват поне полусинтетично масло (не минерално масло), но могат да се възползват от модернизиране до напълно синтетично масло за повишена защита и производителност.

Напълно синтетично масло
Както подсказва името, напълно синтетичните масла са чисто синтетични, без минерално масло. Те предлагат най-високите нива на ефективност и са съществено изискване за много съвременни двигатели (проверете ръководството си, ако не сте сигурни в изискването за вашия автомобил).