Казанлък
 
Севт Ауто

Смяна на Масла


Смяната на маслото е от ключово значение за поддържането на здрав и надежден двигател. Маслото е един от най-важните компоненти в двигателя, смазва ключовите компоненти и поддържа на работната температура. Старото и мръсно масло може дори да отрази на разхода и ефективността на вашия автомобил.

Нашите обучени техници ще източат старото масло и ще заменят с ново според спецификацията на вашия производител. Те също така ще сменят масления филтър същевременно.

Смяната на масло и филтър е идеална за поддържане на върховите експлоатационни характеристики на вашия автомобил между обслужванията, но не се препоръчва като заместител на пълното обслужване. Ако не сте сигурни кога за последен път сте сменили маслото ви препоръчваме пълно обслужване.

Ако обмисляте смяна на масло, защо не се възползвате от нашето частично обслужване? То включва допълнителни проверки, включително колела, гуми, спирачки и окачване, за да гарантирате, че колата ви е безопасна и надеждна. Нашето частично обслужване включва и печат във вашата Сервизна книжка, за да поддържате историята на автомобила.

Съвети

• Масло се сменя на всеки 10-15 хил. километра. Консултиране се с препоръките на производителя.

• Маслото да е зададеното от производителя

• Винаги сменяйте и масления филтър при смяна на маслото

• Маслото да е съобразено с двигателя дизелов или бензинов

• Препоръчително е маслото винаги да се сменя от професионален механик

• Шофиране на ниски обороти  износва по-бързо двигателя, защото е по-лошо смазването на двигателя

• Никога не пренебрегвайте лампата на маслото

Какво означават цифрите върху етикета на тубата с масло? Като първата цифра е за свойството на маслото при температури под 0 градуса. По-ниската е стойност означава  по-рядко  масло при температури под нулата. Втората цифра е за високи температури. Вискозитета е описан съгласно 5-точкова скала (20, 30, 40, 50, 60), и показва маслото при високи температури. По-висока  стойност, по-висок е вискозитетът на маслото. Като най-срещаната  е 40. Масла с по-нисък вискозитет стават все по-популярни, поради опазване на околната среда, разбира се, обаче те не са толкова ефективни при температури под нулата.

Как да знаете дали маслото е подходящо за  двигателя ви?

за бензинов двигател: A1, A2, A3, A5

за дизелов двигател: B1, B2, B3, B4, B5

* за дизелови двигатели с филтър за твърди частици (DPF): C1, C2, C3, C4

Маслата на COFRAN,
имат действителни OEM одобрения и с най-последни спецификации по API и ACEA (API CJ – ACEA E7 / E9).