Казанлък
 
Севт Ауто

Тест за налягането на горивото на Мерцедес

как да проверите налягането на горивото mercedesПомпата за гориво играе жизненоважна роля в автомобилите на Mercedes-Benz. Помпата за гориво се намира в резервоара за гориво. Той подава бензина от резервоара за гориво към двигателя. Докато повредата на горивната помпа не е много разпространена в автомобилите с МВ, видяхме няколко модела Mercedes като ML320, C-Class и E-Class, които имат горивна помпа, която е проблемна след от 120 000 километра. В този урок ще ви покажем как да диагностицирате проблеми, свързани с горивата, и да извършите тест за налягането на горивото при бензинови двигатели на Mercedes. Ако имате нужда от помощ за диагностициране на проблеми с горивото на дизелов двигател, разгледайте този урок.
Инструкции за тестване на налягането на горивото в MercedesАко подозирате, че горивната ви помпа не работи, трябва да извършите тест за налягането на горивото, за да проверите. Контрол на налягането на горивото на Вашия Mercedes-Benz ще ви покаже дали налягането на горивото е в обхвата или не. За това изпитване ще ви е необходим манометър. 
Това изпитване се отнася за превозни средства от Mercedes-Benz, оборудвани с бензинови 4-цилиндрови, V6, V8 и V12 бензинови двигатели като M112, M113, M119, M104 M272 и M273.
ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКАБъдете изключително внимателни по време на тази процедура за тестване. Ако горивото падне върху горещи части на двигателя, може да предизвикате пожар. Пазете пожарогасител наблизо в случай на авария. Никога не носете това изпитване, ако двигателят е горещ.
Процедура за тестване на горивото на MercedesИзисквани инструменти:
Тестер за налягането на горивотоЕтап 1
Отворете капачката на Вашия Mercedes-Benz. Свалете капака на двигателя. Капакът на двигателя може да се издърпа, тъй като той се държи на място с четири ушенца и без винтове.Стъпка 2
Намерете изпитателния порт за гориво на релсата за гориво. Ако ви е трудно  да намерите порта за гориво  на Вашия Mercedes, започнете от един от инжекторите за гориво и следвайте горивния тръбопровод за горивоСтъпка 3
Свалете капачката на вентила . Инструкции за тестване на налягането на горивото в Мерцедес Свържете теста за тестване на горивната камера на теста за горивоСтъпка 4
Ако включите запалването, налягането на горивото трябва да се повиши, преди дори да завъртите двигателя.Изпробвайте стартирането на двигателя  , налягането на горивото в нашия случай варира между 54-56 PSI, което е нормално. На празен ход бяхме около 55 PSI с леки флуктуации (+/- 2 PSI) при завихрянето на двигателя.  Ще забележите, че налягането на горивото не се е променило много, когато RPM са били постоянни при 4000, 2000 и празен ход, което е добър знак.
Препоръчителен обхват на налягане на горивото
Неактивен: 47 – 55 PSIС изключен вакуумен маркуч: 54 – 61 PSI* Имайте предвид, че при нормална работа, налягането на горивото трябва да се повишава веднага след като включите запалването, преди да опитате дори да завъртите двигателя.
Отстраняване на проблеми с горивната помпа на МерцедесЛоша горивна помпа може да причини: състояние на двигателя не  стартира или лоша работа на двигателя.
Обикновено проблемите, свързани с горивната помпа и налягането на горивото, включват:
загуба на мощностпроблеми с ускорениетотреперене на двигателя при висока скоростдвигателят не заработваспиране на двигателяпроблеми с стартирането на колата
При нормални условия на работа горивната помпа осигурява постоянен поток от гориво. Една повредена горивна помпа обикновено доставя твърде малко гориво от резервоара  или в някои случаи твърде много. Автомобилите на Мерцедес използват електрическа помпа за гориво, за да изпомпват горивото към горивните инжектори.
Нека да разгледаме най-важните проблеми с горивата и как можете да отстраните някои от тях.
Тест 1: Изпитване чрез слуха за горивната помпаЕдин лесен начин да проверите дали горивната помпа работи е да включите запалването в положение II (всички светлинни индикатори ще се включат). Не стартирайте автомобила. Веднага след като включите запалването, слушайте внимателно задната седалка (близо до резервоара за гориво). В повечето случаи ще чуете помпата на горивото да работи за няколко секунди, докато се изгради необходимото налягане за двигателя.
Тест 2: Проверете предпазителитеАко стартера върти, но не да стартира, възможно е горивната помпа да е дефектна. Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите предпазителя на горивната помпа. Ако предпазителят е добър, ще трябва да проверите налягането на горивото.
Тест 3: Проверете напрежението на помпата за горивоАко сте извършили проверка на налягането на горивото и установите, че горивната помпа не генерира налягане на горивото, не се втурвайте в заключението, че горивната помпа е проблемна. Преди да смените горивната помпа изпълнете следното изпитване.
Проверете релето на горивната помпа Можете да тествате релето, ако знаете как да го замените със същото реле от друга система.Проверете напрежението на горивната помпаДа приемем, че проверявате предпазителя на горивната помпа и релето и те са добри. След това искаме да се уверим, че ток отива към горивната помпа. Много често се случва, че поради различни причини ток не отива към горивната помпа. Това може да е повреден проблем с електрическите кабели или блокът за управление на двигателя не захранва горивната помпа поради различни причини.