Казанлък
 
Севт Ауто

Топ 5 начина да удължите живота на чистачките на автомобила

Чистачките на предното стъкло на автомобила в крайна сметка се износват. Повдигнете чистачките, когато са в сняг, и почистете, за да увеличите живота им.

Може да изглежда, че трябва да смените чистачките по-често, отколкото бихте очаквали. Не бяха ли заменени миналата година? Сега те вече оставят ивици и не почистват всичко от предното стъкло. Въпреки че не са най-скъпият сервиз на вашия автомобил, разходите се увеличават всеки път, когато трябва да бъдат заменени.

Ето пет прости начина да извлечете максимума от живота на чистачките си:

Повдигнете чистачките, когато вали сняг. Може да изглежда като ненужно действие да вдигнеш чистачките нагоре, когато изглежда, че ще вали или вали сняг. Всъщност спестявате някои потенциални главоболия и допълнителни разходи. Когато този сняг кацне на предно стъкло, особено при по-меки зимни условия или когато предното стъкло на колата ви е топло в студен, снежен ден, той се топи до вода и след това замръзва до лед, когато температурата падне. Ако вашите чистачки са свити към предното стъкло, те ще замръзнат на място. Когато се опитате да активирате чистачките в това състояние, е много вероятно да разкъсате гумения ръб на острието на чистачките. Чистачките ви няма да се изчистят добре и ще трябва да ги замените.

Не остъргвайте предното си стъкло с остриетата надолу. През зимата много хора режат ъгли и остъргват ледените си замръзнали предни стъкла с лопатките на чистачките надолу. Когато направите това, острият ръб на скрепера ще причини повреда на гумената част на вашите чистачки. Можете да срежете, разкъсвате гумата и те няма да изчистят правилно прозорците Ще трябва да ги замените.

Почистете чистачките с течност за миене. Докато чистачките ви все още работят и добре почистват прозореца ви, те събират мръсотия и отломки. Той се прилепва към гумения ръб и не само може да причини повреда на гумата, когато минава над предното стъкло, но може да надраска и стъклото на предното стъкло. Накиснете чиста кърпа в течност за миене и избършете чистачките си. Това може да им удължи живота.

Паркирайте колата си на сянка. Не е възможно да паркирате на сянка през цялото време, но когато можете, направете това. Във всички части на колата ви е по-хладно, включително и на чистачките. Когато гумата на чистачките ви се нагрее, тя губи от гъвкавостта и я „изсушава“. С напредване на възрастта гумата става твърда и чуплива. Остриетата на чистачките, които имат твърд и чуплив ръб, изобщо не изчистват.

Не използвайте чистачките си сухи. Намерението на вашите чистачки за чистачки е да изчистите валежите и влагата от вашето предно стъкло, независимо дали под формата на дъжд, сняг или дори течност за миене, която е била напръскана върху него. Те не са предназначени за работа на сухо стъкло. Когато ги оперирате на сухо, можете да чуете скърцащ, шум, докато преминават над стъклото. Това е индикация, че гумата се носи. Освен това, експлоатацията на чистачките на сухо може да причини всякакви сухи отпадъци по стъклото да надраскат прозореца за постоянно. Ако не вали или вали сняг, напръскайте течността за миене на предното стъкло преди да използвате чистачките.