Казанлък
 
Севт Ауто

Кога трябва да сменя маслото си?

Смяната на маслото на колата ви трябва да се случи на определени интервали. Интервалите за смяна на масло варират, но най-добре е да сменяте масло на всеки 5 000 до 10 000 км.


Моторното масло е спасителната част на двигателя на вашия автомобил. Използва се за смазване на всички вътрешни движещи се части и помага за предпазване на компонентите от прегряване. Смяната на масло е изключително важна част от поддържането на двигателя ви в добро работно състояние.

Някои автомобили имат брояч на сервизен интервал, който е вграден в таблото на автомобила, докато други автомобили не. Ако колата ви няма вградена система, използвайте напомняния. Можете също да разгледате ръководството за вашия автомобил, за да видите препоръчителния интервал.

В зависимост от колата и вида на маслото в нея обикновено се препоръчва да сменяте маслото на всеки 5 000 до 10 000 км и да сменяте масления филтър всеки път. Добре е да знаете причините, поради които автомобилите имат различни интервали за смяна на маслото, както и правилния тип масло, което да използвате във вашия двигател. Някои двигатели се нуждаят от масло, по-добре проектирано да издържа на топлина или пробег.

Ако е време да смените маслото и филтъра, нашите мобилни механици могат да дойдат до вашето местоположение, за да обслужват автомобила, Ви използвайки висококачествено синтетично или конвенционално моторно масло.