Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми на повредена дюза

Възможни признаци на проблеми с горивния инжектор:

Трудно стартиране, когато двигателят е горещ
Лош празен ход
Тест за неуспешни емисии
Двигателят не достига пълни обороти
Увеличен разход на гориво
Дим от изпускателната тръба
Разреждане на масло, което може да доведе до катастрофална повреда на двигателя
Детонация в двигателя, което може да доведе до катастрофална повреда на двигателя

В допълнение, клиентът може да забележи известно разреждане на маслото, като види, че нивото на маслото се повишава на измервателната пръчка. Когато двигателят е изключен, пукнатината в тялото на инжектора често ще доведе до оттичане на гориво от горивните тръбопроводи и релси обратно към резервоара. Когато се появи теч надолу, двигателят трябва да се върти прекалено дълго време, за да поднови отново инжекционната система.Светлинен индикатор за управление на двигателя – Това всъщност не ви казва нищо, освен че има проблем с двигателя. Неизправният инжектор ще доведе до спиране на двигателя и това ще задейства светлината за управление на двигателя. Ще трябва да проучите по-нататък, за да стесните причината за пропадането.

Колата няма да стартира лесно (или изобщо) – Това може да бъде причинено от херметизиран инжектор, който води до намаляване на налягането на горивото в горивната шина. Миризма на неизгоряло гориво от моторния отсек може да насочи към херметизиран инжектор. Всяко възможно изтичане на гориво трябва да се проучи веднага.

Чукане и вибрации на двигателя – Ако инжекторът е частично блокиран, то точното количество гориво няма да попадне в цилиндъра на двигателя. Това ще доведе до чукване и прекомерна вибрация на двигателя. Има много други причини за вибрациите на автомобила. Износеното окачване, лошите лагери и износените гуми са само част от другите причини. Понякога хлъзгащият се или повреден съединител може да причини вибрация поради коляновия вал и плочата на съединителя да не се захваща напълно.

Лоша производителност на двигателя – Лошо работещият инжектор ще повлияе на работата на двигателя. Дори ако инжекторът е мръсен, това може да повлияе на неща като ускорение, мощност на двигателя и въртящ моменЛоша икономия на гориво – Неефективният инжектор за гориво ще намали общата икономия на гориво на двигателя. Ако инжекторът не работи както трябва, ECU на двигателя ще компенсира свръх гориво. Това кара двигателя да работи “богат”, което води до използване на повече гориво от необходимото.