Казанлък
 
Севт Ауто

Как да спуснете окачването на автомобила


Една от най-популярните модификации на автомобилите, направена днес, е спускането на окачването на автомобила. Окачването на превозното средство обикновено се понижава, за да увеличи визуалната привлекателност на превозното средство и за потенциалното увеличаване на производителността, което може да осигури.

Въпреки че има няколко метода за понижаване на окачването на превозното средство, двата най-често срещани от тях използват резервен пружинен комплект за модели с окачване на пружина и използват спускащ комплект с блокове за превозни средства, които използват окачване на пружина.

Използвайте следните стъпки, за да разберете процеса на спускане на двата типа окачвания с помощта на основни ръчни инструменти, няколко специални инструмента и правилните комплекти за спускане.

Спуснете окачване с помощта на понижаващи пружини

Много превозни средства, особено компактните автомобили, използват окачване на пружините и спускането им е просто случай на подмяна на пружините с по-къси, които оставят автомобила на по-ниска височина, когато е в покой. Тези по-къси пружини често са настроени да бъдат по-твърди от наличните, за да придадат на окачването по-спортно и отзивчиво усещане.

Стъпка 1: Повдигнете предната част на колата. Повдигнете предната част на автомобила от земята и я закрепете на стойки. Поставете дървени блокове на задните колела и поставете ръчната спирачка, за да не се движи колата.

Стъпка 2: След като превозното средство е повдигнато, използвайте ударния пистолет, за да извадите гайките. След като махнете гайките, извадете колелото.

Стъпка 3: Извадете монтажа на предния амортисьор на автомобила, като отстраните болтовете, които го закрепват в горната и долната част с помощта на гаечни ключове или тресчотка.

Въпреки че точните конструкции на амортисьорите могат да варират значително от превозно средство до превозно средство, повечето обикновено се държат с един или два болта в долната част и няколко болта (обикновено три) в горната част. До трите горни болта можете да получите достъп чрез отваряне на капака и те могат да бъдат отстранени, като ги разхлабите отгоре.

След като всички болтове са извадени, издърпайте целия амортисьор.

Стъпка 4: След като амортисьора е отстранен, вземете вашия пружинен компресор и го компресирайте, за да премахнете цялото напрежение между пружината и горния монтаж.

Може би е необходимо непрекъснато да се компресира пружината на малки стъпки, като се разменят между двете страни, докато се освободи достатъчно напрежение, за да бъде безопасно отстранен горният монтаж на амортисьора.

Стъпка 5: След като пружината се компресира адекватно, включете сгъстения въздух, вземете пистолета си на въздух и извадете горната гайка, която фиксира стойката към устройството на амортисьора.

След като тази горна гайка е отстранена, издърпайте горната стойка на амортисьора и махнете свитата пружина.

Стъпка 6: Инсталирайте нова пружина върху амортисьора.

Не забравяйте да смените гумените пружинни седалки, ако са включени като част от вашия комплект.

Стъпка 7: Поставете отново горния монтаж на амортисьора върху пружинния монтаж над новата пружина.

В зависимост от това колко по-ниски са вашите нови пружини, може да се наложи отново да компресирате пружината, преди да можете да монтирате отново гайката. Ако случаят е такъв, просто компресирайте пружината, докато можете да инсталирате гайката, завъртете я за няколко нишки и след това я затегнете с пистолета за въздушен удар.

Стъпка 8: Поставете стойката на амортисьора обратно върху колата. След като сглобката на подпорите се сглоби отново с новата спускаща пружина, поставете стойката обратно върху превозното средство в обратен ред на процедурата за отстраняване.

Съвет: По-лесно е първо да поставите един от долните болтове, за да поддържате амортисьора, а след това да инсталирате останалата част, след като амортисьора е закрепен към автомобила.


Стъпка 9: След като стойката е монтирана отново върху автомобила, инсталирайте отново колелото и затягайте гайките нму.

Стъпка 10: Сменете задните пружини. След като предните пружини са сменени, продължете с подмяната на задните пружини по същата процедура.

В много превозни средства задните пружини често ще бъдат сходни, ако не и по-лесни за смяна от предните и просто се нуждаят от превозното средство да бъде повдигнато достатъчно, за да освободи напрежението и да издърпа пружината на ръка.

Спуснете окачването с помощта на универсален комплект за спускане

Някои превозни средства, предимно по-стари превозни средства и камиони, използват окачвания на ресьори, вместо пружини. Окачването на песьорите използват дълги метални пружини, закрепени към оста чрез U-болтове, като основен компонент на окачването, който окачва автомобила над земята.

Спускането на превозни средства с окачване на ресьори обикновено е много проста материя, изискваща само основни ръчни инструменти и универсален комплект за спускане, който може да бъде закупен в повечето магазини за автомобилни части.


Стъпка 1: Повдигнете автомобила. Повдигнете автомобила и поставете стойка под рамата, най-близо до страната на автомобила, върху който първо ще работите. Освен това поставете дървени блокчета или скоби под всяка противоположна страна на автомобила, върху който работите, за да предотвратите подвижността на автомобила.

Стъпка 2: Отстранете болтовете на пружината на окачването. След като превозното средство е повдигнато, намерете двата U-болта на пружините на окачването.

Извадете U-болтовете поотделно, като използвате правилните инструменти.

Стъпка 3: Повдигнете оста. След като и двата U-болта са извадени, вземете крика и го поставете под оста, близо до страната, върху която работите, и продължете да повдигате оста.

Повдигнете оста, докато има достатъчно място за спускащия се блок, за да се побере между оста и ресьорите.

Стъпка 4: Инсталирайте нови U-болтове. След като блокът за спускане е инсталиран, вземете новите, разширени U-болтове във вашия спускащ се комплект и ги монтирайте над оста.

Проверете двукратно дали всичко е подредено правилно, инсталирайте гайките на U-образните съединения и ги затягайте на място.

Стъпка 5: Повторете стъпките за противоположната страна. В този момент едната страна на вашия автомобил е спусната. Поставете обратно гумата, спуснете автомобила и махнете стойката на крика.

Повторете същата процедура, както е описана в стъпки 1-4, за да спуснете противоположната страна и след това я повторете за задното окачване.

Спускането на окачването на автомобила е една от най-често срещаните модификации, направени днес и това може не само да добави визуална привлекателност, но дори може да има ползи от производителността, ако е направено правилно.

Докато спускането на превозно средство е доста проста работа, може да се наложи използването на специални инструменти. Ако не се чувствате комфортно да поемете такава задача, това е нещо, което всеки професионален техник трябва да може да извърши вместо вас.

Ако почувствате, че има нещо нередно в окачването след като спуснете превозното средство, вземете сертифициран механик, за да проверите окачването и да смените пружините на окачването, ако е необходимо.