Казанлък
 
Севт Ауто

Причини защо да се грижим за окачването на колата си

Доброто управление на автомобила означава, че системата за окачване на автомобила работи правилно и е важна за безопасното и ефективно шофиране.


Автомобилът, камионът или джипът, с който се движите ежедневно, се състои от множество механични системи, които трябва да работят безпроблемно, за да функционират правилно. Може би една от най-важните системи е окачването, което подпомага безопасното, ефективно и добро управление на вашия автомобил. В зависимост от вида на автомобила, който притежавате, механичното окачване може да бъде подпомогнато с модерни компютърни системи, които настройват окачването за оптимална работа.

Въпреки това, въпреки че много автомобилни ентусиасти поставят акцент върху инсталирането на добавки за мощност, за да увеличат производителността на двигателя си, без подобрения на системата за окачване, тези подобрения в работата ще бъдат загубени. Отвъд този факт има 5 причини, поради които управлението на автомобила е важно.

Нека разгледаме защо трябва да обърнете голямо внимание на системата за окачване и да замените компоненти на окачването и кормилното управление, както е препоръчано от производителя на вашия автомобил.

  1. Здравото окачване прави шофирането забавно Карането по пътя в стабилен и лесен за управление автомобил е просто забавление. Независимо дали сте собственик на спортен автомобил, когато окачването на автомобила е правилно настроено и частите са в добро състояние, колата ви ще е перфектна . Въпреки това, с течение на времето и често поради удряне на бордюри или дупки, окачването на автомобила може да изпадне в посока и да намали комфорта при возене. Когато това се случи, това може да причини преждевременно износване на гумите, да накара автомобила да тегли към едната или другата страна и може да показва повреда на компонента на окачването.
  2. Подобрява безопасността на автомобила Въпреки че силното и здраво окачване е чудесно за вълнение при шофиране, то е също толкова важно за безопасността на автомобила. Както посочихме по-горе, вашето превозно средство е съставено от множество независими системи, включително силови двигатели (двигател и трансмисия) и системи за окачване. Когато управлението на автомобила е силно и стабилно, автомобилът е лесен за навигация – особено при спешни ситуации на шофиране. Замяната на всички компоненти, които влияят на управлението на превозното средство, преди да се износят, е изключително важно за качеството на возене и безопасността на превозното средство.
  3. Колата ви ще кара по-бързо Освен ако не шофирате всеки ден на бавна лента, в крайна сметка ще трябва да завиете. Характеристиките на окачването и управлението на автомобила са отговорни за това действие. Когато вашето окачване е настроено правилно и всички движещи се части са в добро състояние, автомобилът ще управлява по-лесно, ще договори по-лесно скоростта на завиване и просто ще шофира по-бързо надолу по пътя, но не препоръчваме да шофирате по-бързо от обявеното ограничение на скоростта.
  4. Докато прекомерната скорост и агресивното шофиране също могат да доведат до преждевременно износване на гумите, в повечето случаи износените компоненти на окачването са водещият източник на прекомерно износване на гумите. Има множество настройки на окачването, които влияят върху износването на гумите. Когато окачването не е настроено правилно, гумите няма да седят стабилно на земята. Когато това се случи, се натрупва прекомерна топлина върху области, които контактуват със земята повече от други. За да избегнете този проблем, уверете се, че подравняването на окачването на автомобила се проверява поне веднъж годишно – или по всяко време да ударите дупки или бордюри.
  5. Спестява ви пари Въпреки че повечето от нас приемат, че подмяната на части, както е препоръчано от производителя, води до повече изразходвани пари, в действителност това може да ви спести огромна сума. Да речем, че карате по улицата, когато се прекъсне предна предна стойка и кара предната главина и колело да паднат от превозното средство. Това се случва по-често, отколкото си мислите. В повечето случаи, когато компонентите на окачването на автомобила се счупят, това ще доведе до счупване на други части на окачването едновременно. Това може да доведе до произшествие, ако превозното средство е в движение. Управлението на автомобила се осъществява чрез ефективната работа на окачването, гумите и компонентите на кормилното управление на вашия автомобил. Ако тези части не бъдат заменени, преди да се счупят, аварии могат и често да възникнат. Независимо какъв тип автомобил, камион или джип притежавате, не забравяйте да проявите активност относно подмяната на части, които помагат за безопасната работа на вашата система за обработка.