Казанлък
 
Севт Ауто

Симптоми за повреден електромагнитен вентил за изпареното гориво на EVAP

Често срещаните признаци на проблем с електромагнитната система за прочистване на EVAP включват неравномерен празен ход, трудно стартиране и включване на светлината на Check Engine.


Соленоидът за продухване на контейнерите е компонент за контрол на емисиите, който често се среща в системата за контрол на изпарените емисии (EVAP) на много съвременни превозни средства. Съвременните превозни средства са оборудвани със система EVAP, която работи за намаляване на замърсяването от изпарените емисии, което може да идва от резервоара за гориво на автомобила, който се отделя под формата на пари. Системата EVAP улавя тези пари в контейнер с дървени въглища и ги рециркулира за използване като гориво за двигателя и предотвратява замърсяването на околната среда.

Соленоидът за продухване на кутията – наричан още EVAP резервоар – е отговорен за „продухването“ на системата EVAP, като действа като превключвател, който препраща изпаренията в двигателя. Когато соленоидът за почистване се повреди, това ще създаде проблеми на системата EVAP, което ще повлияе на нивата на изходните емисии на автомобила. Обикновено соленоидът с лошо почистване ще покаже някой от следните 5 симптома, които могат да предупредят водача за потенциален проблем, нуждаещ се от обслужване.

  1. Неравномерен празен ход е Един от първите симптоми, които може да предизвика повреден клапан. В този случай ще забележите колата да работи непоследователно, докато спира или шофира при ниски скорости. Ако вентилът за продухване на кутията се повреди и се отвори, това ще създаде вакуум изтичане, което може да повлияе на скоростта и качеството на празен ход на двигателя. Изтичането на вакуум може да бъде причинено и от счупен или повреден електромагнит за почистване или някой от маркучите, прикрепени към него. Трябва да се обърнете към него възможно най-скоро, тъй като това може да доведе до пълно спиране на двигателя ви.
  2. Лоша производителност на двигателя Освен груб празен ход, превозно средство с отказал вентил за изпускане на EVAP ще показва признаци на лоша работа на двигателя. Двигателят може да се чувства като работещ „слабо“ и няма да генерира достатъчна мощност за ускорение. Ускорението ще ви се стори, че натискате педала надолу и се движите по-бавно. Прекъснатият процес на горене, причинен от неуспешния соленоид, ще доведе до бавно ускорение.
  3. Друг симптом, често свързан с соленоида за прочистване, е затруднение при стартиране на автомобила. Отново, ако се създаде вакуумен теч в резултат на някакъв проблем със соленоида за продухване на кутията, това може да доведе до проблеми с надеждното стартиране на автомобила. Изтичането на вакуум ще позволи на навлизане външен въздух в двигателя, което може да наруши съотношението въздух-гориво и да доведе до проблеми с работата, като прекъсне процеса на вътрешно горене. В крайна сметка двигателят може да откаже да стартира изцяло.
  4. Проверете дали светва светлината на двигателя Дефектният соленоид може също да включи светлината на контролния двигател. Ако компютърът открие някакъв проблем с електромагнитната верига или сигнала за продухване, той ще изключи светлината на Check Engine, за да предупреди водача, че е възникнал проблем. Проверката на светлината на двигателя също може да бъде причинена от голямо разнообразие от други проблеми, така че се препоръчва сканирането на автомобила за кодове на неизправности.
  5. Ниска икономия на гориво Лошият пробег е друг признак за отказал вентил за прочистване на кутията. Парите от горива, които колата ви обикновено използва за изгаряне, вместо това ще бъдат обезвъздушени през контейнера EVAP. Вместо да достигне горивната камера, бензинът се изгаря, преди да се включи в процеса на горене. Това означава, че колата ви няма да използва горивото ефективно, а вместо това разхищава бензин. Соленоидът за продухване на кутиите е компонент на емисиите и следователно е важен елемент за гарантиране, че превозното средство отговаря на изискванията за емисии. Изпускателният клапан предотвратява изтичането на токсичните въглеводороди в горивото от вашата тръба. Поради тази причина, ако подозирате, че вашият соленоид може да има проблем, поискайте диагнозата на автомобила от професионален техник, който да определи дали е необходимо да се смени соленоидът за почистване на кутията или вакуумния маркуч.