Казанлък
 
Севт Ауто

Как да почистите прозорците на автомобила


Поддръжката на прозорците и предното стъкло на вашия автомобил със сигурност може да бъде трудна задача за поддържане. Дори ако почистите стъклото на колата си, може да се окажете с забележими ивици и остатъци. За щастие, когато се почистват правилно, протриването и други петна могат да бъдат предотвратени, оставяйки прозорците ви да изглеждат добре и чисто. Прочетете стъпките по-долу, за да научите как ефективно да почистите прозорците и предното стъкло на колата си!

  1. Използване на препарат за почистване на прозорци

Забележка: Трябва ви само един вид почистващ препарат, изброен по-горе. Прочетете стъпка 1 по-долу за помощ при избора на подходящ препарат за почистване.

Стъпка 1: Изберете почистващия препарат. Изберете почистващо средство, което отговаря на типа мръсотия или петна, които виждате на прозореца си.

Ако прозорците на колата ви имат само ивици, замърсявания или остатъци от обичайното шофиране, изберете обикновен почистващ препарат за стъкло за домакинство.

Ако наскоро сте почистили колата си и забележите замърсяване с водни петна, този проблем не може да бъде отстранен с обикновени домакински почистващи препарати. Вместо това, изберете качествен продукт за стъкло.

Съвет: Ако прозорците на вашия автомобил са покрити с мръсотия или отломки, най-добре е да измиете цялата си кола, преди да измиете прозорците на автомобила.

Стъпка 2: Избършете прозореца. Напръскайте почистващия препарат за стъкло върху предното стъкло, след което използвайте сгънат лист вестник, за да почистите стъклото, като използвате право движение нагоре-надолу, отгоре-надолу.

Съвет: Използването на вестник е полезно за прозорците, тъй като не оставя ивици и е по-пестеливо, когато става въпрос за премахване на мръсотия и отпадъци от стъклото.

Правото движение нагоре и надолу по време на избърсване ще ви помогне да разпределите равномерно почистващия препарат напълно и да сведете до минимум всякакви потенциални ивици.

Не забравяйте да прилагате допълнително налягане, когато преминавате върху особено мръсни или набраздени петна.

Съвет: Когато почиствате предното си стъкло, може да е най-лесно да застанете от едната страна на колата, като първо почистите половината от предното стъкло и след това преминете към противоположната страна, за да почистите останалата половина.

Стъпка 3: Изсушете излишния почистващ препарат. Използвайте напълно суха, мека кърпа (за предпочитане суха кърпа от микрофибър), за да избършете излишния почистващ препарат и напълно подсушите прозорците на вашия автомобил.

Отново използвайте право движение нагоре-надолу, за да гарантирате, че цялата повърхност е изтрита.

До 10 минути ще разберете дали успешно сте изсушили прозорците си, като проверите дали се е появила някаква ивица.

Съвет: Може да искате да опитате напълно да почистите и изсушите прозорците от едната страна на колата си, преди да преминете на другата страна или предното стъкло, тъй като някой почистващ препарат може да започне да изсъхва неравномерно, ако се опитате да почистите и изсушите всички прозорци наведнъж.

2. Използване на гореща вода


Стъпка 1: Загрейте вода. Топлата вода, когато се използва правилно, често може да има същия ефект на почистване като купените в магазина химически почистващи препарати.

Ще искате водата да е възможно най-гореща, докато все още можете да потопите пръстите си.

Стъпка 2: Избършете прозорците. Потопете меката си кърпа (за предпочитане кърпа от микрофибър) в гореща вода и щедро я избършете върху прозорците и предното стъкло на колата си.

Използвайте право нагоре-надолу, отгоре-надолу, за да приложите налягане и започнете да почиствате прозорците си.

Това движение нагоре и надолу ще сведе до минимум всяко допълнително набраздяване и ще ви помогне да покриете цялата площ на прозореца или предното стъкло.

Стъпка 3: Изсушете прозореца. Използвайте сгънат лист вестник, за да избършете излишната вода, която може да остане върху стъклото на прозореца или предното стъкло.

Почистването на прозорците на вашия автомобил ще ви помогне да видите околността си, докато шофирате, ще позволи на пътниците да се наслаждават на природата и ще помогне на колата ви да изглежда добре поддържана. Избягвайки ивиците на прозорците и използвайки материалите в това ръководство, вашите прозорци ще изглеждат страхотно и ще ви помогнат да се насладите на ясна гледка.