Казанлък
 
СИМПТОМИ ЗА ДЕФЕКТИРАЛ ШЕНКЕЛ

СИМПТОМИ ЗА ДЕФЕКТИРАЛ ШЕНКЕЛ

Чести признаци включват вибриращ волан, дърпане на волана наляво или надясно и шум.

Шенкела, обикновено наричано А-рамо, е компонент на окачването, намиращ се на практика във всички пътнически превозни средства. Това е връзка за окачване, която свързва главината на колелата и кормилните щанги с шасито. Те са оборудвани с втулки и сачмени шарнири, които му позволяват да се огъва и да се движи в съответствие с пътните условия и волана. С течение на времето втулките или сферичните връзки на контролната рама могат да се износят и да причинят всякакви проблеми. Обикновено проблематичното сглобяване на шенкела ще доведе до някой от следните 3 симптома, които могат да предупредят водача за потенциален проблем, който трябва да бъде обслужен.
Вибрация на волана Един от първите симптоми, често свързани с проблем в шенкела, са вибрациите на волана. Ако втулките или шарнирните връзки в него станат прекомерно износени, това може да причини трептене на волана, което може да причини вибрации, усещани в волана. Вибрациите могат да се увеличат, когато ускорявате, след като пътувате със скорост.
Друг симптом, често свързан с окачването, е дърпане във волана. Прекалено износените сферични шарнири или втулки могат да доведат до изместване на кормилното управление на автомобила, което може да накара волана да се издърпа наляво или надясно, когато пътувате по пътя. Това ще изисква постоянна корекция от водача, за да се насочи превозното средство направо.
Шум е друг симптом на възможни проблеми с шенкелите на превозното средство. Ако втулките или шарнирните връзки играят разхлабени, това може да доведе до тяхното чукване по време на потегляне или когато превозното средство се движи по неравен терен. Тръпнещ звук непрекъснато ще става по-силен, докато компонентът се износва или докато в крайна сметка се счупи. Управляващите рамена на превозното средство са много важни компоненти на окачването, тъй като те свързват шенкела, главините и следователно колелото към шасито на автомобила. Когато се износят, това може да причини проблеми на автомобила, което може да компрометира управлението, комфорта и безопасността. Поради тази причина, ако подозирате, че контролните рамена на вашето превозно средство може да са износени, направете проверка на окачването на автомобила от професионален техник. Те ще могат да заменят устройството за контрол на рамото, ако е необходимо.

Автосервиз СЕВТ АУТО Казанлък предлага също и:

✅ Смяна на масло
✅ Ремонт на ходова част
✅ 3D стенд
✅ Ремонт на спирачна система
✅ Автоклиматици – зареждане и поддръжка
✅ Гуми – монтаж, демонтаж, баланс
✅ Вулканизатор
✅ Ауспуси – смяна и ремонт
✅ Динамо и стартери
✅ Акумулатори
✅ Крушки и чистачки
✅ Ангренажни ремъци
✅ Смяна на съединители

☎️ за контакти: 0899011592
Автосервиз СЕВТ АУТО
🏠Гр. Казанлък, Ул. “Софроний Врачански” 20
До строителен маркет Нова Ф!

Leave a Reply

Your email address will not be published.