Казанлък
 
СИМПТОМИ ЗА ПОВРЕДЕН КОРМИЛЕН НАКРАЙНИК

СИМПТОМИ ЗА ПОВРЕДЕН КОРМИЛЕН НАКРАЙНИК

Обичайните признаци на дефектния край на щангата включват разклатен или разхлабен волан и неравномерно или прекомерно износване на гумите

Когато шофирате, очаквате колелата и гумите да останат прави, освен ако не завъртите волана. Това се поддържа от няколко компонента в системата за окачване. Независимо дали имате камион, джип или лек автомобил, всички те имат краища на кормилните щанги, които се прикрепят към корпуса на колелото и гарантират, че автомобилът ви има плавно и ефективно каране всеки ден. Този компонент обаче е подложен на силно износване поради факта, че се използва непрекъснато, докато превозното средство е в движение. Когато се износва или повреди, ще забележите няколко предупредителни знака, които трябва да бъдат проверени от сертифициран механик и да бъдат заменени, ако е необходимо.
Както подсказва името, краят на щангата свързва колелата на автомобила с компонентите на кормилното управление и окачването, които позволяват на автомобила да се управлява. Краищата на щангите могат да се износят поради удар, постоянна употреба по неравни пътища или просто възраст. Често частта, която се износва, всъщност е втулката. Препоръчва се обаче да смените края на щангата напълно, тъй като умората на метала също може да доведе до отказ на частта. Ако ги подмените, важно е да напомните на механика да извърши стенд на предницата, което ще настрои колелата ви да сочат прави.
Както всяка друга механична част, износеният край на щангата ще покаже няколко предупредителни знака или индикатори, че частта е повредена и трябва да бъде сменена. По-долу са изброени няколко от тези симптоми. Ако забележите нещо от тях, свържете се с механик възможно най-скоро, за да може правилно да диагностицира проблема и да предприеме коригиращи действия, за да замени това, което може да се счупи.
Една от основните задачи на кормилната щанга е да поддържа нещата твърди в предния край на вашия автомобил. Това включва щангата, колелата и гумите, стабилизаторните пръти, подпорите и други компоненти, които се вписват в подравняването на автомобила. Когато щангата е износена, тя ще се разхлаби и ще доведе до изпадане от предния край на автомобила. Това лесно се забелязва от водача, тъй като автомобилът ще се движи наляво или надясно, когато превозното средство е насочено право. Ако забележите, че колата, камионът или джипът ви се дърпа в една посока, причината за проблема може да е отпуснат или износен край на щангата.
Воланът се клати или се чувства хлабав Както е посочено по-горе, краят на щангата е проектиран така, че да се увери, че всичко е твърдо в окачването. Когато се износва, има тенденция да отскача или да играе. Докато автомобилът се ускорява, това движение или разхлабено състояние ще предизвика вибрация, която се забелязва в волана. Обикновено краят на щангата, който се износва, ще започне да вибрира със скорост до 30км / ч и постепенно ще се увеличава с ускоряването на автомобила. Това може също да е индикация за комбинация от гуми / колела, която е изпаднала от равновесие, крива гума или друг счупен компонент на окачването. Ако забележите този симптом, важно е да накарате механик да огледа цялата предница, за да определи точната причина за проблема и да замени частите, които причиняват проблема.
Неравномерно и прекомерно износване на гумите Проверките на гумите често се извършват от център за гуми или сервиз за смяна на масло. Можете обаче лесно да завършите визуална проверка на гумите си, за да определите дали те се носят неравномерно. Просто застанете пред автомобила си и погледнете краищата на вътрешната и външната страна на гумата. Ако те изглеждат равномерно износени, това е добър знак, че краят на щангата ви работи правилно. Ако гумата е износена прекалено на вътрешната или външната част на гумата, това е предупредителен знак, че кормилния накрайник може да се износва и трябва да бъде инспектиран. Прекомерното износване на гумите, подобно на вибрациите на волана в волана, може да бъде причинено и от други компоненти на окачването, поради което трябва да се извика сертифициран от механик, който правилно да провери това състояние. Краищата на щангите на всеки автомобил осигуряват стабилност и позволяват на вашия автомобил, камион или всъдеход да се движи спокойно по пътя. Когато се износват, те са склонни да се счупят много бързо. Ако забележите проблем с начина на управление на вашия автомобил, както е посочено в симптомите по-горе, не забравяйте да се свържете с местен сертифициран механик възможно най-скоро.

Автосервиз СЕВТ АУТО Казанлък предлага също и:

✅ Смяна на масло
✅ Ремонт на ходова част
✅ 3D стенд
✅ Ремонт на спирачна система
✅ Автоклиматици – зареждане и поддръжка
✅ Гуми – монтаж, демонтаж, баланс
✅ Вулканизатор
✅ Ауспуси – смяна и ремонт
✅ Динамо и стартери
✅ Акумулатори
✅ Крушки и чистачки
✅ Ангренажни ремъци
✅ Смяна на съединители

☎️ за контакти: 0899011592
Автосервиз СЕВТ АУТО
🏠Гр. Казанлък, Ул. “Софроний Врачански” 20
До строителен маркет Нова Ф!

Leave a Reply

Your email address will not be published.