Казанлък
 
КАКВО Е RUN FLAT ГУМИ

КАКВО Е RUN FLAT ГУМИ

За какво се използват плоски гуми? 
При Run Flat гуми колата ви движи при спукана гума. Те разполагат с подсилена странична стена, която да издържа теглото на автомобила, когато налягането на въздуха спадне, което ви позволява да продължите да шофирате с намалена скорост, до по-безопасно и по-удобно място да поправите гумата.

Начинът, по който се следи налягането в гумите варира в зависимост от производителя на вашия автомобил. Много съвременни автомобили вече са оборудвани със система за наблюдение на налягането в гумите (TPMS), която алармира водача когато налягането в гумите падне под определено ниво.

Колко далеч мога да карам на пробита Run Flat гума?
Вашият наръчник за превозни средства ще даде точни насоки за това колко далеч можете да шофирате с повредена плоска гума, но като цяло колата не трябва да се движи над 50 км / ч.

Можете ли да монтирате нормални гуми към автомобил, настроен за работа с плоски гуми?
Не, не трябва да слагате редовни гуми на автомобил, настроен за работа с плоски гуми. Има две основни причини за това:

Run Flat гуми са много твърди поради подсилената странична стена. Окачването на колата е настроено много по-меко, така че карането е нормално за пътниците. Ако се монтира редовна гума, то возенето ще се почувства много меко и управлението ще се отрази неблагоприятно, което може да представлява сериозни опасения за безопасността. Това може също да обезсили застраховката ви.

Можете ли да монтирате Run Flat гуми към автомобил, който не е проектиран за тях?
Плоските гуми без управление трябва да се монтират само за автомобили, специално оборудвани за тях. Това е така, защото автомобилът няма да има инсталиран TPMS и следователно водачът няма да има представа, ако се спука. Това е много опасно и може да доведе до сериозна авария.

Може ли да се поправи пробита Run Flat гума?
От съображения за безопасност, ние не ремонтираме пробити или повредени Run Flat гуми. Няма как да разберем колко далеч или колко бързо е карано с пробитата гума, нито дали силата на страничната стена на гумата е нарушена. Поради тази причина ние вярваме, че е по-безопасно да монтирате нова гума, отколкото да опитате и да поправите повредена.

Колко дълго продължават движението на плоски гуми?
Работещите Run Flat гуми са проектирани да издържат толкова дълго, колкото обикновените. За да извлечете максимума, препоръчваме да проверявате състоянието на гумите си ежемесечно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.