Казанлък
 
Севт Ауто

4 основни неща, които трябва да знаете за задните светлини на вашия автомобил

Задните светлини се използват за предупреждение на други превозни средства и хора около колата, че превозното средство е на път да се движи назад. Задните светлини също осигуряват известно осветление, когато колата се движи обратно. Задните светлини на превозното средство трябва да са с бял цвят и са стандартни за всички превозни средства.

Тестване на обратни светлини

Ако трябва да тествате вашите задни светлини, но нямате никой наоколо, който да ви помогне, има начин да го направите сами. Завъртете ключа за запалване в положение “включено” (без да го стартирате), след което поставете предавката на заден ход с ръчната спирачка. Много е важно да се уверите, че ръчната спирачка е включена. След това излезте от превозното средство и погледнете задните светлини, те трябва да бъдат осветени.

Замяна на обратна светлина

Ако светлините за заден ход не се включат, когато го тествате, може да се наложи смяна на крушка за заден ход. Задните светлини се изискват по закон, така че трябва механик да инсталира правилно светлината, за да се уверите, че всичко върви гладко.

Необходими ли са задни светлини?

Всяко превозно средство трябва да има една или две монтирани отзад задни светлини. Светлините трябва да са с бял цвят.

Проблеми с светлините за заден ход

Крушките могат да изгорят на задните светлини, като в този случай се нуждаете от смяна на крушката. Други проблеми могат да се случат и с тези светлини. Ако смените крушките в автомобила си и светлините все още не работят, има вероятност датчикът да е дефектирал. Ако това се случи, се обърнете към вашия механик, тъй като се изисква да имате работещи задни светлини на вашия автомобил, тъй като това е функция за безопасност. Друга причина вашите светлини да са угаснали е от превключвателя за обратно осветление. Това е превключвател, който е свързан към механизма за избор на предавка. Когато превключвате в заден ход, превключвателят завършва електрическата верига и включва вашите обратни светлини.

Задните светлини са важна характеристика на безопасността на вашия автомобил, защото информират автомобилите и хората около вас, че ще направите маневра. Ако някой е зад вас или е на път да мине покрай вас, той ще знае да внимава. Редовно тествайте задните си светлини, за да се уверите, че те са в изправност. Ако имате проблеми със светлината на заден ход, може да се наложи да го замените.