Казанлък
 
Севт Ауто

4 основни неща, които трябва да знаете за задните габаритни светлини на вашия автомобил

Задните светлини са червени на гърба на превозното средство. Те се включват всеки път, когато светят фаровете. При спиране задните светлини имат ярко червен вид в сравнение с габаритите.

Местоположение на задни светлини

Задните светлини са в задната част на автомобила, обърната назад. Някои задни светлини имат отразяващ материал вътре в тях, за да помогнат за усилването на светлината, което им позволява да изглеждат по-ярки и по-големи.

Как работят задните светлини

Задните светлини работят на реле, което означава, че те се включват, когато фаровете са включени. По този начин водачът не трябва да се притеснява от включването на задните светлини. Задните светлини са свързани към същия превключвател, който включва светлините на фара, което ги прави лесно да функционират. Ако имате автоматични светлини, задните светлини ще се включат, когато автомобилът ви е включен. Ако използвате превключвател, за да включите светлините на вашия автомобил, задните светлини ще светят, след като светлините на фаровете ви са включени. В допълнение, задните светлини са свързани към батерията.

Видове осветителни тела

LED светлините стават все по-популярен избор за задните светлини. LED светлините използват по-малко количество енергия и издържат по-дълго от традиционните задни светлини. Халогенните светлини са най-разпространеният вид светлина и се предлагат стандартно при повечето автомобили. Ксеноновите светлини са трети тип задни светлини, които са силни, ярки и с по-висока интензивност от другите светлини. Тези светлини използват електрическа дъга в сравнение с нажежаема жичка.

Аспект на безопасността на задните светлини

Задните светлини осигуряват аспект на безопасността на автомобила. Те показват задните габарити на автомобила, за да позволят на други водачи да преценят по подходящ начин размера и формата на автомобила. В допълнение, те позволяват на други превозни средства да виждат колата в неблагоприятно време като дъжд или сняг. Ако светлината на задната светлина е угаснала, сменете я веднага.