Казанлък
 
Севт Ауто

5 знака скоростната кутия не превключва правилно

Неправилното превключване е знак за проблеми с трансмисията на автомобили. Решението може да е просто или сложно, но го инспектирайте, за да избегнете скъпи ремонти.


Ако колата ви не се движи правилно, бихте могли да приключите с много скъпи ремонти на трансмисията. И така, как да разберете дали колата ви не превключва така, както трябва? Внимавайте за тези знаци, за да избегнете сериозни проблеми с предаването.

Светва предупредителна светлина: Предупредителната лампа сама по себе си не означава непременно, че имате проблем с кутията, но ако забележите това заедно с някой от последващите симптоми, трябва да го проверите.

Колата се чувства така, сякаш не е склонна да превключва предавките по начина, по който обикновено прави, или не се движи безпроблемно. Може да забележите звук от трясък или тупкане, когато колата превключва предавки или има затруднения при достигане на правилната скорост.

Промяна на предавката без причина: Ако карате ръчна скоростна кутия в определена предавка и колата внезапно сменя предавката без никакво действие от ваша страна или ако внезапно се плъзне в неутрална автоматична, имате проблем с превключването. Може да забележите хленчещ звук или промяна на обичайния звук от вашия двигател, когато това се случи.

Теч на течност: Ако имате проблеми с превключването, това може да е нещо толкова просто като теч на трансмисионна течност. Обикновено течността за трансмисия не трябва да изтича и ако видите локва течност под колата си, това може да е знак за запушен филтър или хлабава тапа. Трансмисионната течност е прозрачно червена и има леко сладка миризма.

Колата ви чака малко, преди да продължи напред. Натиснахте педала на съединителя надолу, докарате го до мястото, където предавките трябва да се задействат и да преместите колата си напред, но има пауза преди движението на автомобила. Дори да форсирате двигателя, все още има забавяне.

Всяка индикация, че колата ви не се движи правилно, трябва да се реши незабавно. Може да имате прост проблем, който може да се поправи евтино, но ако чакате твърде дълго, може да се окажете със сериозни проблеми при предаването и да се наложи да платите за поправка или дори замяна на вашата трансмисия. Не забравяйте да се свържете с механик, който да провери вашата трансмисия и други части на преносната система, веднага щом срещнете проблеми.