Казанлък
 
Севт Ауто

5 общи причини поради които вратата на колата не се заключва правилно

Бравите не ви ли позволяват да влезете в колата си или да я заключите, когато излизате? Трябва да знаете какво не е наред и да предприемете стъпки, за да не се случи. Има пет общи причини, поради които заключването на вратата на колата ви не работи.

Батерията на ключодържателя е издъхнала: Това е една от най-честите причини, поради която бравата на вратата на колата ви не работи. Ако вашите ключалки не работят, подмяната на батерията в ключалката може да реши проблема.

Ключът е неизправен: Ако батерията не е проблемът, проблемът може да е със самия ключ. Ако отидете при вашия дилър на автомобили, те могат да закачат копчето до компютър и да се уверят, че програмирането все още е добро. Ако не изпраща сигнал, вероятно ще трябва да бъде заменена.

Изгорял е предпазител: Ако едната врата не работи, а другите работят, проблемът може да бъде издухан предпазител. Смяната на предпазителя ще отстрани проблема. Това е евтино и лесно поправяне.

Соленоидът е дефектирал: Отново, ако едната врата не работи, но други го правят, проблемът може да е със соленоида за заключване на вратата. Замяната му може да изисква отстраняване на панела на автомобилната врата.

Имате скъсан проводник: Ако бравата не получава захранване, задръжте ключалката или нагоре или надолу, след което отворете и затворете вратата неколкократно, за да видите дали ключалката ще работи. Ако работи понякога, вероятно имате скъсана жица.

Накарайте някой от нашите сертифицирани механици да провери вашата система за заключване на врати, ако някой от тези проблеми се представи