Казанлък
 
Севт Ауто

EGR препоръки

Вентилът за рециркулация на отработените газове (често наричан EGR) присъства в повечето автомобили след 1990 г. Целта на EGR е да намали азотния оксид чрез предаване на някои от отработените газове обратно в двигателя от изпускателния колектор.

ЕГР клапаните се срещат по-често в дизеловите двигатели в наши дни и когато работят напълно, те намаляват значително емисиите.

Ако имате счупен EGR клапан, ще искате да сте сигурни, че той се държи затворен и не винаги отворен. Ако вентилът е винаги отворен, твърде много газ ще отиде към двигателя и това може да счупи много други неща.

Симптоми на счупен EGR клапан
Както при всеки компонент на двигателя, EGR клапан в крайна сметка се проваля и за съжаление това е често срещана повреда. Основната причина за счупване на EGR клапаните се дължи на блокирането / запушването им. Това от своя страна кара колата да работи лошо и разбира се причинява замърсяване на околната среда.

Симптомите на счупен EGR клапан са както следва:

Прекомерно черен дизелов дим под товар
Увеличен разход на гориво
Много груб празен ход
Липса на мощност 
Обикновено съобщение за грешка от някакъв вид (в зависимост от възрастта на автомобила)
Разбира се, може да има и други симптоми, които са специфични за всеки автомобил, но това са обичайните и най-честите. Симптомите са много подобни по отношение на производителност и ефективност на запушени инжектори.

Как да поправите счупен клапан на EGR

Както споменахме, основната причина за проблемите с EGR Valve се дължи на запушване или теч. Например дизелът по природа е мръсно гориво и може да се запуши доста лесно. Ако колата не може да рециркулира тези изгорели газове, тя ще продължи да се запушва. Това ще доведе до неефективност на автомобила и лоши показатели.
И така, как да отстраним проблема с блокирането на EGR? Ще трябва да почистите EGR клапана на запушването, като изпълните следните стъпки:

Изключете батерията
Изключете сензорите
Разхлабете болтовете, държащи EGR клапана
Използвайте EGR препарати за почистване, за да пръскате клапана и маркучите
Свържете отново батерията


СТЪПКА 4: EGR клапаните са съставени от различни маркучи, заедно с клапана. Ще искате да го напръскате старателно и да използвате подходяща четка, за да премахнете твърдите остатъци. НЕ пръскайте електрическите сензори с почистващия препарат. Ако сензорите са корозирали или замърсени (ако са стари, вероятно ще са), използвайте подходящ електрически почистващ препарат.

Трябва ли да байпаснете, т.е. Затворете вашия EGR клапан
EGR клапанът е чудесен за защита на околната среда, но дали е най-добрият за вашите автомобили? Разбира се, че не. EGR помпи топъл използван въздух обратно в двигателя вместо студен чист въздух.

Ако нямате EGR, той непрекъснато ще получава студен въздух, като по този начин ще подобри производителността.

Предимства при отстраняване на EGR :

студен и чист въздух влиза в двигателя
Повишена мощност
По-малко замърсявания в двигателя
По-добра икономия на гориво
Единственият очевидно недостатък е, че ще има повече вредни емисии.