Казанлък
 
Севт Ауто

EGR проблеми

 1. Неизправен датчик за температура Както беше обсъдено по-горе, най-важната цел на системата за рециркулация на отработените газове включва намаляване на нивата на азотен оксид. И все пак вашият EGR клапан също осигурява идеална ефективност на горивото, като помага за регулиране на температурата и налягането вътре в цилиндрите на вашия двигател. За да постигнете най-добри резултати, вашият EGR клапан се отваря само в определени ключови моменти. За да знаете кога да отворите и затворите, вашият EGR клапан разчита на информацията, която получава от датчика за температура на EGR. С повишаване на температурата на двигателя, EGR клапанът се отваря постепенно по-широко, за да компенсира. След като температурата на двигателя се охлади, EGR клапанът отново се затваря. Честият източник на повреда в EGR всъщност не включва самия клапан. Ако температурата на EGR се окаже лоша или в резултат на натрупването на въглерод отнема неправилно отчитане, вашият EGR клапан няма да изпълни начина, по който трябва. В повечето случаи потокът от EGR система ще остане недостатъчен, без значение колко горещ е двигателят ви. За щастие обикновено можете да възстановите нормалните операции, като инспектирате температурния си сензор и го смените, ако е необходимо.
 2. Запушена EGR тръба Вашата система за EGR маршрутизира обратно към двигателя чрез специална секция от тръби, често наричана EGR тръба. Изпускателната тръба, преминаваща през тръбата EGR, съдържа голям брой замърсители, включително сажди. С течение на времето такива вещества се натрупват по стените на тръбата EGR. В крайна сметка находищата могат да станат достатъчно плътни, за да прекъснат потока напълно. Този проблем води до същия набор от проблеми като дефектен сензор за температура. А именно системата EGR ще страда от недостатъчен дебит. В резултат температурите на двигателя често се повишават до опасни нива. За щастие, опитен механик може лесно да отремонтира запушена EGR тръба. Решението включва отделяне на EGR тръбата и пръскане отвътре с специален препарат. Това вещество разхлабва всякакви отлагания, които след това механикът освобождава с четка с метална четина.
 3. Запушен EGR клапан Същите замърсители, които могат да запушат вашата EGR тръба, също се натрупват върху самия клапан. С течение на времето тези вещества затрудняват правилното отваряне и затваряне на клапана. Клапанът може дори да се залепи в частично отворено или частично затворено положение. Както можете да си представите, и двата сценария предизвикват поразия върху работата на вашата EGR система. EGR клапан, който се придържа в затворено положение, няма да позволи изпускането на газове във вашия двигател. В резултат на това температурата на двигателя се повишава, което често води до шумове от чукане. EGR клапан, който се заклинва в отворено положение, позволява твърде много изгорели газове във вашия двигател. Този допълнителен газ често кара автомобила да работи на празен ход по-грубо от обичайното. В някои случаи механик може да отстрани проблема, просто като почисти всички отлагания на вашия EGR клапан. Ако натрупването доведе до механични повреди, може да се наложи да имате инсталиран изцяло нов EGR клапан.
 4. Какво води до дефект на EGR? Съществуват няколко различни начина, по които да може да откаже EGR клапан и много фактори, които могат да доведат до отказ. Ще преминем през най-честата причина за повреди, с които може да се сблъскат EGR и какво може да ги причини: Потокът от EGR система е недостатъчен. Това се причинява от: Запушен или ограничен EGR канал
  EGR клапанът се затвори
  Проблеми със сензора за обратна връзка на диференциалното налягане (DPFE сензор) или маркучите, които водят до устройството, което е специфично за автомобилите на Ford
  Проблем с вакуумния превключвател EGR, който е специфичен за автомобилите на Toyota
  Запушен каталитичен преобразувател или дизелов филтър за твърди частици (DPF)
  Натрупване на въглерод върху EGR сензор за температура
  Проблеми с вакуумното снабдяване на (вакуумно работещ EGR клапан)
  Електрически проблеми с веригата за управление на клапана EGR
  Потокът от EGR система е прекомерен. Това се причинява от: Механизмът на EGR клапан е затворен
  Въздушният филтър е запушен или замърсен
  Има течове на прием
  Може да има проблем с турбокомпресора
  Неправилно свързване на вакуумни маркучи
  Сензорът DPEE може да е лош или повреден, което е характерно за автомобилите Ford или Mazda
  Възможно е да има повреда на клапана за контрол на налягането на обратно регулиране EGR (EGRC-BPT), който е специфичен за автомобилите на Nissan
  Възможно е да има повреда в сензора за температура на EGR
  Има повредено или липсващо уплътнение на клапана на EGR
  Възможно е да има някои проблеми с регулирането на вакуума на EGR
  Възможно е да има някои проблеми с превключвателния клапан на EGR
  Контролната верига на EGR клапан може да има електрически проблеми
  Каталитичният конвертор може да бъде запушен
  EGR вакуумният соленоид може да е дефектен
  Възможно е да има ограничение в пасажите на EGR, обикновено причинено от натрупване на въглерод Ако клапанът на EGR се отвори:
  Това ще доведе до непрекъснат поток отработени газове във всмукателния колектор.
 5. Ще забележите един или повече от следните симптоми: Груб празен ход при стартиране на двигателя (тоест когато двигателят е студен), а понякога и на стоп светлина или докато търсите място на паркинг (тоест при ниски обороти на двигателя в загрял двигател).
  Застой, когато двигателят работи.
  Увеличаване на разхода на гориво.
  Лек или силен мирис на гориво по време на експлоатация на автомобила, поради увеличаването на въглеводородите, напускащи задния тръбопровод (виж следващия симптом).
  Колата ви не успява да тества емисиите. Когато двигателят работи при ниски обороти, по-ниските температури в горивните камери предотвратяват изгарянето на цялото гориво, така че потокът от неизгорели въглеводородни газове, излизащи от изпускателната тръба, се увеличава значително.
  Лампичката на Check Engine (или индикатор за неизправност, MIL, в зависимост от вашия модел) светва на таблото ви за управление.
 6. Затворен EGR клапани:
  Това ще блокира трайно потока на отработените газове във всмукателния колектор. Ще забележите един или повече от следните симптоми: Шум, идващ от двигателя при ниски обороти Шумът е звукът от ранно запалване на горивото, когато той отговаря на високи температури.
  Силни детонации. Второ запалване може да се случи след нормалното запалване и двете могат да се комбинират с достатъчно мощност, за да причинят повреда на двигателя.
  Колата ви не успява да тества емисиите. Високите температури в горивната камера позволяват прекомерното образуване на азотни оксиди, които се отделят през изпускателната тръба.
  Лампата на Check Engine или индикатор за неизправност в индикатора (MIL) светва на таблото ви за управление.